Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и други високопоставени служители подготвиха помощ,

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и други високопоставени служители подготвиха помощ,
Коментари Харесай

В Северна Корея изпратиха помощи на 800 семейства заради неидентифицирана чревна епидемия

Севернокорейският водач Ким Чен-ун и други високопоставени чиновници приготвиха помощ, която да изпратят на 800 фамилии, страдащи от неидентифицирана чревна зараза, оповестиха държавните медии, представени от Ройтерс, до момента в който страната се бори и с първата си зараза от КОВИД-19.

Тази седмица Северна Корея разкри, че е изправена пред „ остра чревна зараза " в допълнение към продължаващата към този момент няколко седмици зараза от ковид.  Пхенян не посочи какво тъкмо е болестта, което визира стомашно-чревния тракт.

„ Служителите... приготвиха медикаменти, хранителни артикули и ежедневни артикули от първа нужда, нужни за лекуването на епидемията и постоянен живот, с цел да окажат помощ на хората в градовете Хъджу и Кангрьонг(провинция Южен Хванхе) ", заяви КЦТА.

Ким Чен-ун прикани длъжностните лица „ да изпълнят дълга си по работата за облекчение на нещастието и страданията на хората колкото е допустимо по-скоро ", се добавя в известието.

Вчера чиновник на южнокорейското министерство на обединяването, което се занимава с междукорейските въпроси, съобщи, че Сеул следи епидемията, за която се допуска, че е холера или тиф.

Южната провинция Хванхе е основен селскостопански регион на Северна Корея и епидемията провокира опасения, че може да способства за увеличение на хроничните хранителни проблеми на фона на вълната от заразявания с КОВИД-19. Северна Корея оповестява за огромен брой пациенти със признаци на тресчица, а не за доказани случаи на ковид, което може да се дължи на липса на опция за тестване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР