Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е пристигнал в Русия, съпроводен от

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е пристигнал в Русия, съпроводен от
Коментари Харесай

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е на посещение в Русия

Севернокорейският водач Ким Чен-ун е дошъл в Русия, съпроводен от високопоставени военни, съобщи представител на южнокорейското министерство на защитата, представен от Асошиейтед прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано севернокорейска осведомителна организация КЦТА популяризира фрагменти, на които се вижда по какъв начин Ким се качва на персоналния си трен в столицата Пхенян, а с него отпътува и делегация от представители на ръководещата партия, държавното управление и армията.

Говорителят южнокорейското военно ведомство съобщи пред публицисти, че съгласно южнокорейската войска рано тази заран влакът на Ким е влезнал в Русия, само че не оповести детайлности.

Руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко уточни, че Сеул може да изиска информация за визитата на Ким в Русия.

„ Южнокорейците имат посолство в Москва. Ако желаят, можем да им предоставим наличната информация “, сподели той, представен от ТАСС.

От фрагментите, публикувани от КЦТА, излиза наяве, че севернокорейската делегация евентуално включва външния министър Чое Сон-хюи, както и висши военни, измежду които маршалите от Корейската национална войска Ри Пьон-чхол и Пак Йон-чон, отбелязва АП.

Вчера на уеб страницата на Кремъл бе оповестено малко известие, в което се показва, че визитата на севернокорейския водач е по покана на президента Владимир Путин.

Путин и Ким Чен-ун ще беседват в околните дни, в това число във формат „ на четири очи “, без да се възнамерява конференция, съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Съединени американски щати: Путин е заставен да моли за помощ Северна Корея
От една седмица се носят клюки за посещаване на Ким в Русия. Вашингтон подозира, че Москва, подложена на изолираност след нашествието си в Украйна, желае да закупи муниции от севернокорейските съдружници.

Руският президент Владимир Путин е заставен да моли за помощ Северна Корея, съобщи Франс прес, като цитира представителя на американския Държавен департамент Матю Милър.

„ Да прекоси цялата си страна, с цел да се срещне с един парий на интернационалната сцена, с цел да изиска помощ в една война, която той (Путин) се надяваше, че ще завоюва за един месец, това, съгласно мен е равнозначно на упорито молене за помощ “, сподели Милър, визирайки идната среща на Путин със севернокорейския водач Ким Чен-ун.

Прехвърлянето на оръжия от Северна Корея в Русия би било в нарушаване на голям брой резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, предизвести представителят на Държавният департамент, съобщи Ройтерс.

„ Ние, несъмнено, уверено приложихме нашите наказания против физически и юридически лица, които финансират съветските военни дейности и ще продължим да постановяваме тези наказания, и няма да се поколебаем да наложим нови наказания по подобаващ метод “, съобщи още Милър.

Припомняме, че Русия и Северна Корея имат къса обща граница в съветския Далечен изток, близо до Владивосток.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР