Севернокорейски хакери са откраднали набор от военни документи на Южна

...
Севернокорейски хакери са откраднали набор от военни документи на Южна
Коментари Харесай

Хакери на КНДР откраднали военни планове на Южна Корея и САЩ

Севернокорейски хакери са откраднали набор от военни документи на Южна Корея, в това число план на страната и Съединени американски щати за ликвидиране на водача на КНДР Ким Чен-ун. Това твърдят източници от Южна Корея, предава BBC News. 

Въпросните проекти включват тактика и тактичност за бойни дейности - атакуване, заличаване и завладяване на военни и стратегически обекти на севернокорейската войска и режима на Ким Чен-ун.

За случая споделя Ли Чеол-хий, член на ръководещата Демократическа партия на Южна Корея, цитирайки източници от военното министерство на страната. Той твърди, че хакери на режима на Северна Корея са пробили отбраната въз основата данни през септември предходната година и са съумели да откраднат стотици документи, включващи и така наречен " Операционен проект 5015 ". Това е най-актуалният обстоен боен проект за война със Северна Корея на Съединени американски щати и южнокорейските им съдружници.

Ли Чеол-хий декларира, че са били откраднати над 255 гигабайта информация, в това число отчети за висшите военни командири на съдружниците Южна Корея и Съединени американски щати.

До момента южнокорейското министерство на защитата отхвърля да разяснява изказванията. 

Северна Корея ги отхвърля. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР