Северноатлантическият алианс дестабилизира постсъветското пространство със своите действия, каза руският

...
Северноатлантическият алианс дестабилизира постсъветското пространство със своите действия, каза руският
Коментари Харесай

Лавров разказа на италианския външен министър за дестабилизиращите действия на НАТО

Северноатлантическият алианс дестабилизира постсъветското пространство със своите дейности, сподели съветският външен министър Сергей Лавров по време на диалог с италианския си сътрудник Луиджи Ди Майо.

„ Ръководителите на външните министерства на двете страни разгледаха в детайли обстановката в Източна Украйна. Лавров очерта дестабилизиращия темперамент на дейностите на НАТО за военното развиване на постсъветското пространство и безразсъдната милитаризация на Украйна, осъществена от редица западни страни “, цитира РИА Новости известието на дипломатическото ведомство.

Ръководителят на съветското външно министерство също по този начин акцентира нуждата на условие от Киев прецизно да съблюдава Минските съглашения и споразуменията, реализирани в границите на Нормандския формат и тристранната контактна група.

Разговорът се организира в четвъртък по самодейност на италианската страна.

Припомняме, че в четвъртък съветският президент Владимир Путин инструктира външното министерство да търси всеобхватни гаранции за сигурност от Съединени американски щати и НАТО. Министерството съобщи, че съществено прави оценка контрапредложенията на Съединени американски щати за сигурност.

Външният министър Сергей Лавров сподели, че Москва и НАТО към момента не са намерили общ език по въпроса за недопустимостта на разширение на алианса.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР