Северноамериканското военновъздушно-космическо командване NORAD отново следи движението на шейната на

...
Северноамериканското военновъздушно-космическо командване NORAD отново следи движението на шейната на
Коментари Харесай

NORAD отново следи шейната на Дядо Коледа

Северноамериканското военновъздушно-космическо командване NORAD още веднъж следи придвижването на шейната на Дядо Коледа над света, до момента в който той стопира с елените си пред всеки дом, с цел да остави дарове.

В коледната нощ той владее пространство-времето и удължава всеки момент дотолкоз, че в часовете до сутринта да може да посети всеки от милионите домове, където го чакат. Така съумява да посети 390 хиляди домове всяка минута, което прави над 6000 в секунда.

Дядо Коледа, чието пътешестване стартира от Тихия океан, навлезе във въздушното пространство на България към 22:00 ч. В българското Ръководство на въздушното придвижване също наблюдават шейната и обезпечават въздушен кулоар за безпроблемния й полет над страната ни.

Най-лобознателните могат да проследят пътя й на уеб страницата на NORAD. Правят го милиони хора от над 200 страни.

— NORAD Tracks Santa (@NoradSanta) December 24, 2019
Традицията NORAD да следи шейната на Дядо Коледа датира от 1955 година Тогава магазин в Колорадо Спрингс позволява печатна неточност в телефонния номер на " Северния полюс " при публикуването на реклама във вестник. Оказва се, че сбърканият номер е в центъра на въздушното командване. И тъй като първият, който се обажда в търсене на " Северния полюс ", е малко момиченце, шефът на командния център взема решение да избави коледния дух, вместо да разкрие грешката, той твърди момиченцето, че Дядо Коледа е на път. Следва лавина от сходни позвънявания и военновъздушните сили дружно с учените от NASA одобряват като своя задача да бдят над безвредното придвижване на Дядо Коледа.

През тази година над 1500 доброволци дават отговор на телефонните позвънявания на деца и на техните родители, които желаят да знаят къде се намира шейната. А щом тя наближи въздушното пространство на Съединени американски щати, Федералното ръководство на гражданската авиация ще издаде публично позволение тя да прелети над страната. Обикновено по този мотив американският министър на превоза прави публично изказване.

Ориентирът, който следи екипът на NORAD, е... аленият нос на елена Рудолф.

Та кой би си разрешил да разочарова фантазиите на милиони деца! Дори геният Айнщайн не е " забранил " пътуването във времето. Тогава? Напред, Рудолф! Очакваме те, Дядо Коледа! /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР