Северният модел на социално благополучие, на който дълго време мнозина

...
Северният модел на социално благополучие, на който дълго време мнозина
Коментари Харесай

За датчаните социалната държава стана важна предизборна тема

Северният модел на обществено благоденствие, на който дълго време мнозина по света завиждаха в устрема към егалитарна химера, заскърца.

Застаряването на популацията караше политиците в целия район години наред да лимитират великодушната обществена страна, грижеща се за хората през целия им живот. В Дания утрешните избори може да се окажат повратна точка и недоволните гласоподаватели да кажат: " Стига ".

Датчаните, сходно на жителите на останалите северни страни, плащаха с огромна ненаситност едни от най-високите налози в света, тъй като смятаха, че си коства тази цена да бъде платена, с цел да имат повсеместен достъп до опазване на здравето, обучение и грижи за възрастните хора.

Но поредност държавни управления съкращаваха разноските, с цел да понижават бюджетния недостиг и това стана причина повече хора да стартират да вадят пари от джоба си, с цел да заплащат за нещо, което преди е било гратис.

" В Дания плащаме доста високи налози и в това няма нищо неприятно. Но считам, че в подмяна имаме право да пожелаваме избрани услуги ", сподели Соня Блютсьо, пенсионерка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР