Северна Македония ще се погрижи да има нулева толерантност към

...
Северна Македония ще се погрижи да има нулева толерантност към
Коментари Харесай

Външният министър на РСМ: Ще се погрижим да има нулева толерантност към насилието


„ Северна Македония ще се погрижи да има нулева приемливост към насилието, изключително когато е междуетническо “. Това сподели външният министър на РСМ Буяр Османи, който посети през днешния ден във Военномедицинска академия българин Християн Пендиков. Османи осъди остро нападението.

Пендиков, който е секретар на българския клуб " Цар Борис III " в Охрид, беше пребит на 19 януари вечерта. Той беше превозен на 20 януари с българския държавен „ Фалкон ” за лекуване в България. Намира се в реанимацията на ВМА и ще бъде опериран в понеделник.

В болничното заведение през днешния ден го посети и българският външен министър Николай Милков.

„ Християн Пендиков е потърпевш поради концепциите си. Един мъж с идея, който я пази. Ситуацията не би трябвало да продължава по този метод. България твърдо упорства да бъдат осъдени причинителите на това и други сходни действия със строгостта на закона, за, която ражда ново и ново принуждение ”, сподели Милков.

Междувременно стана ясно, че съдът в Охрид е определил мярка за неотклонение от 30 дни за 24-годишния Илия Спасески, който е обвинен за нападението над Пендиков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР