Северна Македония приветства последователната подкрепа на България за разширяване на

...
Северна Македония приветства последователната подкрепа на България за разширяване на
Коментари Харесай

Никола Димитров: Идентичността не може да бъде условие за нашия път към ЕС

Северна Македония приветства поредната поддръжка на България за разширение на Европейски Съюз със Западните Балкани, съобщи министърът на външните работи на Северна Македония Никола Димитров пред Дойче веле и радио Свободна Европа, разяснявайки поддръжката на България за начало на присъединителни договаряния със Северна Македония, съобщи МИА.

В духа на европейските полезности, ние имаме вяра, че двете страни би трябвало да се въздържат от слагане на условия, които не водят към лансирането на положителни връзки сред македонския и българския народ, сподели Димитров, представен от Българска телеграфна агенция.

Подписвайки контракта за другарство ние започнахме доста значим исторически развой на другарство и другарски връзки. Ако ние желаеме този развой да работи, би трябвало да има взаимно схващане. Разбирането на общата история би трябвало да върви ръка за ръка с разбирането за днешния ден и бъдещето. Нашата македонска еднаквост е от витално значение за нас - ние сме македонски народ и ние приказваме македонски език, сподели Димитров.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Местни избори 2019
Пътят на нашата страна към европейска интеграция, продължи той, е общ триумф, което е спомагателна причина той да бъде мост в основаването на доверие и съдействие - тъкмо като това, което бе основано, когато бе подписан договорът за добросъседство. Добрите връзки и участието в Европейски Съюз изискват взаимно почитание. Необходимо е да обединим сили и да работим за решения, които ще обезпечат почитание и достолепие за двете страни, като се заобикалят изказвания, които могат да са обидни или смущаващи за съседите, сподели министърът на външните работи на Северна Македония.

Ние считаме, че европейското бъдеще на Северна Македония не би трябвало да бъде поставяно под въпрос и въпроси за идентичността не могат да бъдат изискване за нашия път към Европейски Съюз, изключително не през 2019г. и не в Европейския съюз, сподели Димитров. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР