Северна Македония получи днес първите три хиляди дози от руската

...
Северна Македония получи днес първите три хиляди дози от руската
Коментари Харесай

Северна Македония получи 3000 дози от руската ваксина Спутник V

Северна Македония получи през днешния ден първите три хиляди дози от съветската ваксина против ковид " Спутник V ", съобщи МКД. Припомняме, че Руският фонд за директни вложения по-рано разгласи, че съветската ваксина Руските медии означиха, че регистрацията на препарата е осъществена в границите на ускорена процедура (разрешение за незабавна приложимост (EUA).

Министърът на опазването на здравето Венко Филипче посочи, че са поръчани общо 200 000 дози. Процесът на имунизация продължава по проект, сподели Филипче. Той изрази признателност на посланика на Руската федерация в Северна република Македония Сергей Базникин за персоналния му ангажимент тези количества да дойдат в страната допустимо най-скоро. Посланик Базникин, който също участва на приемането на тази първа пратка ваксини през днешния ден, съобщи, че е уверен, че това ще бъде от огромно значение за спасяването на човешки животи, само че и за връщане на македонската стопанска система към напредък.

Според Руския фонд за директни вложения имунизацията " Спутник V " към този момент била " утвърдена в 46 страни с общо население от над 1,2 милиарда души ". " По брой утвърждения, получени от държавни регулатори, " Спутник V " се подрежда на второ място в света ", се хвалят съветските управляващи.
 Северна Македония записва съветската ваксина
Северна Македония записва съветската ваксина " Спутник V "

Руснаците се хвалят, че " Спутник V " към този момент била утвърдена в 46 страни

По-рано съветският министър на опазването на здравето Михаил Мурашко разиска с генералния шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус напредъка при разглеждането на поръчки за утвърждение на съветската ваксина " Спутник V " за потребление при изключителни обстановки.

На 1 март прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че имало доста запитвания за доставка на ваксини против ковид от други страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР