Северна Македония подписва сделка за в понеделник за доставка до

...
Северна Македония подписва сделка за в понеделник за доставка до
Коментари Харесай

Северна Македония купува 200 000 дози китайска ваксина и започва да ваксинира

Северна Македония подписва договорка за в понеделник за доставка до края на февруари на 200 000 дози от имунизацията против COVID-19, създадена от компанията, сподели здравният министър Венко Филипче, представен от локални медии.

Здравните управляващи възнамеряват скоро да стартират имунизацията на популацията на Северна Македония с COVID-19 с китайска ваксина, разяснява Филипче.

Според държавния имунизационен проект, към 2000-2 500 души дневно ще получават имунизацията Sinopharm във имунизационните пунктове COVID-19. Здравните служащи ще бъдат първите, които ще получат ваксина, последвани от хората на възраст над 70 години.

Северна Македония е удостоверила общо 94 798 случая на COVID-19 и 2924 свързани смъртни случая.

Подобно на балканските съседи Черна гора, Косово и Босна , Северна Македония към момента не е получавала ваксини по схемата COVAX , водена от алианса на СЗО и GAVI за ваксини, написа " Ройтерс ".

Северна Македония е поръчала 800 000 ваксини по схемата COVAX и още 800 000 ваксини Pfizer/BioNTech , като Филипче се надява те да дойдат на стадии, позволяващи да продължи програмата за имунизация.
 Унгария първа в Европейски Съюз утвърди китайска COVID-19 ваксина
Унгария първа в Европейски Съюз утвърди китайска COVID-19 ваксина

Орбан избра китайския препарат за личната си ваксинация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР