Северна Корея тества подводна ядрена оръжейна система в отговор на

...
Северна Корея тества подводна ядрена оръжейна система в отговор на
Коментари Харесай

Северна Корея тества нова подводна система с ядрено оръжие

Северна Корея тества подводна нуклеарна оръжейна система в отговор на военни учения на Съединени американски щати, Япония и Южна Корея, заяви държавната осведомителна организация, базирайки се на изказване на Министерството на защитата.

„ Институтът за подводни оръжейни системи към Академията за национална защита на КНДР организира в Японско море значим тест на подводната нуклеарна оръжейна система Haeil-5-23, която е в развой на разработка “, се споделя в изказването. В известието е се прецизира по кое време тъкмо е осъществен пробата, само че се отбелязва, че той е отговор на " провокативни военни учения " на Съединени американски щати, Южна Корея и Япония, провеждани от 15 януари в морето към южнокорейския остров Чеджу. „ Настоящите учения провокираха спомагателна дестабилизация на обстановката в района и са дейности, които съществено заплашват сигурността на нашата страна “, казахаха управляващите в Северна Корея.

Пхенян предизвести, че ще продължи с ответните дейности, с цел да „ възпира враждебните военни акции на Военноморски сили на Съединени американски щати и техните съдружници “ и заплаши с „ пагубни последствия “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР