Северна Корея се бори с разпространението на , което няма

...
Северна Корея се бори с разпространението на , което няма
Коментари Харесай

Северна Корея лекува коронавируса с чай и солена вода -

Северна Корея се бори с разпространяването на, което няма достъп до ефикасни антивирусни медикаменти, оповестява Би Би Си, следейки развиването на епидемиологичната обстановка в най-тежката тирания в света.

В началото на 2020 година Пхенян затвори границите си в опит да спре навлизането на пандемията, осъзнавайки ниския си потенциал за битка с нея.

Досега страната не е поискала външна здравна помощ.

Междувременно държавните медии на Северна Корея излизат с рекомендации за обичайни лекове против заболяването, която назовават. На хората с леки признаци се предлага чай - от джинджифил, живовлек или върбови листа. 

Тези питиета могат да облекчат признаците и обезводняването, само че не лекуват самия вирус, отбелязва Би Би Си.

Разпространени бяха и изявленията, които предлагат гаргара със солена вода заран и вечер. " Тонове сол са изпратени в Пхенян за изработката на " дезинфекционен разтвор ", рапортуват държавната осведомителна организация.

Солените разтвори фактически стопират разпространяването на някои вируси, само че няма безапелационни доказателства, че са толкоз ефикасни против COVID-19. Covid заразява основно посредством поемане на дребни капчици във въздуха през носа и устата, тъй че гаргарата нападна единствено една точка на навлизане. А един път попаднал в организма, вирусът се репликира и се популяризира надълбоко в органите, докъдето не може да стигне нито една гаргара, добавя Би Би Си.

Държавната телевизия на Северна Корея поучава пациентите са одобряват ибупрофен, както и амоксицилин и други антибиотици.

Здравната система на Северна Корея е построена по този начин, че да предлага безвъзмездни медицински грижи - от съществени услуги на равнище село до профилирано лекуване в държавни лечебни заведения (обикновено в градските центрове). През последните години обаче стопанската система се свива поради глобите и рисковите климатични условия, като да вземем за пример сушата. Затварянето на границите на страната и строгите ограничения за блокиране също са оказали нездравословно влияние.

Смята се, че здравната система, която е изключително слаба отвън Пхенян, страда от дефицит на личен състав, медикаменти и съоръжение.

В отчет за Организация на обединените нации от предходната година се споделя: " Някои от заводите за медикаменти, ваксини и здравна инсталация не доближават равнището на положителните практики на СЗО [Световната здравна организация] и не дават отговор и на локалното търсене. "

Много севернокорейски дезертьори в Южна Корея описват, че им се постанова да заплащат за медикаменти или че лекуването и медикаментите са лимитирани до привилегировани членове на ръководещата партия.

Държавните медии обаче настояват, че сега производството се усилва.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР