Северна Корея създаде нов празник, за да отбележи годишнината от

...
Северна Корея създаде нов празник, за да отбележи годишнината от
Коментари Харесай

Северна Корея занапред ще отбелязва Деня на ракетната индустрия

Северна Корея сътвори нов празник, с цел да означи годишнината от сполучливото тестово изстрелване на нейната междуконтинентална балистична ракета Hwasong-17 предходната година, оповестиха държавните медии.


На 18 ноември 2022 година Пхенян извърши това, за което се счита, че е първият цялостен тест на Hwasong-17 – наречена от анализаторите „ ракета-чудовище “.

Централната новинарска организация на Северна Корея заяви, че годишнината е била оповестена за празник на съвещание на Президиума на Върховното национално заседание.

„ Установяването на Деня на ракетната промишленост бележи особено събитие в нашия заветен път за развиване на националната защита “, заяви държавната телевизия.

Северна Корея " показва на света величието на нуклеарна мощ от международна класа и нация с най-мощната междуконтинентална балистична ракета ", се споделя още в изказването.

Северна Корея постоянно прави огромни проби на оръжия на основни празници, а шпионската организация на Сеул съобщи предходната седмица, че страната е в последния стадий от подготовката за трето изстрелване на боен разследващ спътник.

След несполучлив втори опит през август, Пхенян съобщи, че ще извърши третото изстрелване през октомври, само че то по този начин и не се реализира.

Анализатори считат, че има доста софтуерно припокриване сред опциите за изстрелване в космоса и създаването на междуконтинентални балистични ракети, които по принцип са неразрешени на Пхенян заради голям брой наказания от страна на Организация на обединените нации.

Северна Корея организира рекорден брой ракетни проби тази година, пренебрегвайки предизвестията на Съединени американски щати, Южна Корея и техните съдружници.

През септември Пхенян закрепи статута си на нуклеарна мощ в конституцията си, като водачът Ким Чен Ун прикани за по-модерни атомни оръжия, с цел да се опълчи на хипотетичните закани от Съединените щати. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР