Северна Корея съобщи днес за избухването на още едно инфекциозно

...
Северна Корея съобщи днес за избухването на още едно инфекциозно
Коментари Харесай

Шокиращо. Какво даде на корейците Ким Чен Ун

Северна Корея заяви през днешния ден за експлоадирането на още едно инфекциозно заболяване в допълнение към продължаващата зараза от Ковид-19 и съобщи, че водачът на страната Ким Чен-ун е дарил персоналните си медикаменти на болните от новото заболяване, съобщи Асошиейтед прес.

Не е ясно какъв брой сериозна е новата зараза, само че някои външни наблюдаващи настояват, че Северна Корея евентуално цели да усъвършенства имиджа на своя водач, като го показа като угрижен за живота на популацията, защото той се нуждае от по-голяма социална поддръжка, с цел да преодолее компликациите, свързани с пандемията.

Вчера севернокорейския водач предложи медикаментите, с които разполага фамилията му, на хората, диагностицирани с " остра чревна зараза " в югоизточния град Хеджу, заяви формалната Корейска централна осведомителна организация. От организацията не прецизираха какво тъкмо съставлява епидемията и какъв брой души са били инфектирани.

Официалният вестник на Централен комитет на Корейската работническа партия " Родон Синмун " настрана разгласява на първа страница фотография на Ким Чен-ун и брачната половинка му Ни Сол-джу, на която двамата преглеждат физиологични разтвори и медикаменти, които приготвят за подаяние.

Външни наблюдаващи настояват, че " чревната зараза " в Северна Корея е инфекциозно заболяване като коремен тиф, дизентерия или холера. Това са чревни болести, породени от микроби посредством инфектирана храна и вода или посредством контакт с изпражнения на инфектирани хора.

Подобни болести са постоянно срещани в страната, заради неналичието на положителни уреди за филтриране на вода и значително, заради разрушената от средата на 90-те години инфраструктура за публично опазване на здравето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР