Северна Корея продължава да използва завода си за обогатяване на

...
Северна Корея продължава да използва завода си за обогатяване на
Коментари Харесай

Северна Корея продължава да обогатява уран, показват сателитни снимки

Северна Корея продължава да употребява завода си за обогатяване на уран и работи по построяването на нуклеарен реактор, съобщи през днешния ден генералният шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Юкия Амано, представен от Българска телеграфна агенция. Той се базира на данни, събрани от специалисти от МААЕ, написа " Дневник ".

Амано приказва на почнало през днешния ден съвещание на Управителния съвет на основаната във Виена организация от системата на Организация на обединените нации. Изявлението му пристигна, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и водачът на Северна Корея Ким Чен-ун не съумяха да подпишат съглашение за денуклеаризация на Корейския полуостров и редуцираха времетраенето на втората си среща, която се организира предходната седмица в Ханой.

Въпреки че инспекторите на МААЕ не са допускани в Северна Корея, те употребяват сателитни фотоси и налични документи, с цел да наблюдават активността на нуклеарния комплекс Йонбьон, за който се подозира, че създава нуклеарни материали за военни цели. МААЕ следи обогатяването на уран в Северна Корея, защото при постигане на избрана степен на непорочност той може да се употребява в нуклеарни бомби.

" При реактора с лека вода МААЕ видя признаци на продължаваща строителна активност. Продължаваме да следим признаците за работата на хипотетичния обект за обогатяване на уран ", сподели Амано.

През август генералният шеф на МААЕ заяви, че покрай Йонбьон има и втори обект, който също наподобява на цех за обогатяване на уран. Днес обаче той сподели, че на този стадий няма какво да добави по въпроса за този втори обект. В Ханой Тръмп съобщи, че Ким е заречен да съблюдава мораториума над нуклеарните и ракетни проби. Съединени американски щати обаче желаят Пхенян в последна сметка да демонтира инсталациите си за нуклеарни оръжия.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР