Северна Корея показа най-големия си междуконтинентални балистични ракети (ICBM) досега,

...
Северна Корея показа най-големия си междуконтинентални балистични ракети (ICBM) досега,
Коментари Харесай

Северна Корея демонстрира най-голямата ракетна система с голям обсег

Северна Корея сподели най-големия си междуконтинентални балистични ракети (ICBM) до момента, като съгласно редица анализатори евентуално може да провокира отбранителната система на Съединени американски щати.

Около дузина междуконтинентални балистични ракети с огромен обхват бяха показани на военния церемониал в сряда.

Лидерът Ким Чен-ун беше забелязан на среднощния церемониал с дребната си щерка, издигната до него.

Появата на Ким Джу-ае подхрани спекулациите, че тя е позиционирана като правоприемник.

Броят на ракетите с огромен обхват, показани на парада, провокира безпокойствие. Анализаторите споделят, че подобен брой ракети - които на доктрина могат да ударят чак до континенталната част на Съединени американски щати - биха могли евентуално да преодолеят нуклеарната отбрана на Съединени американски щати, в случай че всяка ракета носи няколко бойни глави.

Севернокорейските медии не предоставиха детайлности, само че споделиха, че сходен боеприпас показва " мощните качества на страната за въздържане на война и контраофанзива ".

Снимки, оповестени от севернокорейските медии в четвъртък сутринта, наподобява демонстрират повече от дузина междуконтинентални балистични ракети, които се търкалят през централния площад на Пхенян - съпроводени от войска от бойци.

Някои анализатори от Северна Корея споделиха, че екранът включва и нова пускова установка за междуконтинентална балистична ракета, която наподобява е проектирана да побира ракета с твърдо гориво.

Ракетите с твърдо гориво могат да бъдат изстреляни по-бързо от ракетите с течно гориво, против които е мъчно да се пази.

Режимът на Ким обаче в никакъв случай не е тествал сполучливо ракети с твърдо гориво с огромен обхват.

„ Това е една от главните цели на Северна Корея за нуклеарна рационализация “, сподели Анкит Панда, експерт по нуклеарна политика във Фондацията Карнеги за интернационален мир.

„ Трябва да чакаме да забележим първите летателни проби на ракети с твърдо гориво с по-голям обхват през идващите месеци “, сподели той пред BBC.

Той добави, че разширението на арсенала на междуконтиненталните балистични ракети на Северна Корея съставлява евентуално " съществени провокации за военно обмисляне " за Съединени американски щати в спор, защото ще бъде мъчно за Съединени американски щати да намерят и унищожат всички мобилни междуконтинентални балистични ракети на Северна Корея.

Парадът идва след рекордна година на тествания на ракети от Северна Корея в нарушаване на икономическите наказания на Организация на обединените нации. Това докара до няколко експлоадирания на напрежение на Корейския полуостров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР