Северна Корея организира дългоочакван вечерен военен парад, за да представи

...
Северна Корея организира дългоочакван вечерен военен парад, за да представи
Коментари Харесай

Северна Корея организира военен парад за годишнина от основаването на армията

Северна Корея провежда дълго чакан вечерен боен церемониал, с цел да показа своите най-нови оръжия по случай годишнина от основаването на армията си, съобщи Ройтерс, като се базира на южнокорейската осведомителна организация Йонхап.

Снимки от търговски спътници демонстрират по какъв начин в продължение на месеци севернокорейската войска тренира за присъединяване си в церемониал от огромна значителност, показват интернационалните анализатори.

До момента националните медии в Пхенян не са отразили нищо, обвързвано с парада, макар че други източници загатват за редица възпоменателни събития в чест на седемдесет и петата годишнина от основаването на севернокорейската национална войска.

Последните четири севернокорейски военни паради се организираха във вечерните часове и бяха отразени от националните медии на идващия ден, отбелязва Ройтерс.
Не излиза наяве незабавно дали севернокорейският водач Ким Чен-ун е участвал на днешния церемониал.

Обикновено тези паради се организират на площад Ким Ир-сен в центъра на Пхенян и задачата им е да бъдат гордо демонстрирани нови оръжия, като балистични ракети с нуклеарни бойни глави, прецизира организацията.

Вчера Ким Чен-ун отдаде респект на бойците и прикани за усилване на военната мощност. Той се срещна с представители на военните елементи по случай годишнината, предадоха националните медии през днешния ден.

" Нека всички удвоим напъните си и създадем повече за подсилване и развиване на нашите въоръжени сили и за благоденствието на нашата социалистическа татковина ", сподели той в тирада по време на прием, на който участваха и брачната половинка и щерка му, съобщи националната осведомителна организация КЦТА.

Ден по-рано той даде обещание да разшири военните учения и да ускори бойната подготвеност на страната, която има нуклеарни оръжия.

В друго известие КЦТА дефинира управителната роля на Ким Чен-ун по време на миналогодишните военни учения, включващи полети на хиляди изтребители, като " мощен удар, нанесен на най-големите взаимни военновъздушни учения, които Съединени американски щати организираха със своите съдружници " през ноември.

Въпреки резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и глобите, Северна Корея продължи своята активност по създаване на неразрешените нуклеарни оръжия и балистични ракети.

Миналата година Северна Корея изстреля най-голямата си междуконтинентална балистична ракета на фона на рекорден брой проби, а съгласно Сеул и Вашингтон Пхенян се е подготвил да възобнови тестванията на нуклеарни оръжия за първи път от 2017 година

Южна Корея и Съединени американски щати ускориха личните си военни учения, с цел да противодействат на Севера, а Пхенян осъди техните дейности, напомня Ройтерс. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР