Северна Корея обяви, че е провела успешни изпитания на крилати

...
Северна Корея обяви, че е провела успешни изпитания на крилати
Коментари Харесай

Напрежение! Северна Корея извърши успешни изпитания на нов тип крилати ракети с голям обсег

Северна Корея разгласи, че е провела сполучливи тествания на крилати ракети с отдалечен обхват на деяние

Руската организация ТАСС цитира бюлетин на Централната телеграфна организация в Пхенян, в който се твърди, че ракетите са изстреляни в събота и неделя, летели са в продължение на 7580 секунди по траектории над територията на Северна Корея и териториалните ѝ води и са поразили избраните им цели на разстояние 1500 километра.

„ Разработката на тази оръжейна система е от стратегическо значение, тя е следващо възпиращо средство, с което още по-надеждно ще се подсигурява сигурността на нашата страна и ще се отблъскват военните маневри на вражеските сили против нас “ - по този начин, с присъщия за такива случаи възторг, говорителка на севернокорейската телевизия заяви за ракетните тествания.

Това са първите ракетни тествания на Пхенян от половин година. Междуконтинентални ракети и атомно оръжие Северна Корея не е тествала от 2017-а.

Командването на американските сили в индийския и Тихоокеанския район разгласи новите крилати ракети за опасност за страните от района, само че заявява " желязна решителност " да брани съдружниците от Южна Корея и Япония.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР