Северна Корея може да направи опит за изстрелване на трети

...
Северна Корея може да направи опит за изстрелване на трети
Коментари Харесай

Северна Корея предупреди Япония, че ще изстреля шпионски сателит до дни

Северна Корея може да направи опит за изстрелване на трети шпионски спътник още в среднощ в сряда, оповестиха японски медии, написа „ BBC “. Токио сподели, че Пхенян ги е уведомил за деветдневен прозорец до изстрелването, който завършва в 23:59 часа локално време на 30 ноември. Япония ще работи с Южна Корея , с цел да призове мощно призове Севера да не продължава с изстрелването , което съгласно тях ще наруши резолюциите на Организация на обединените нации.

Тази година Пхенян два пъти не съумя да изпрати шпионски спътник в космоса. Бреговата защита на Япония съобщи, че в уведомлението на Пхенян са посочени три морски зони, за които се счита, че ще паднат парчета от ракетата, носеща спътника.

Две са на запад от Корейския полуостров , а другата е на изток от филипинския остров Лусон.

Канг Хо-пил, основен шеф по интервенциите в Южнокорейския комитет на началник-щабовете, предизвести, че Сеул ще предприеме „ нужните ограничения “, в случай че изстрелването продължи.

Шпионски спътник е мечтана премия за севернокорейския водач Ким Чен Ун , защото ще му разреши да следи входящите офанзиви и да възнамерява по-точно своите лични. Въпреки това Съветът за сигурност на Организация на обединените нации забрани на Пхенян да изстрелва спътници, тъй като ги вижда като предлог за тестване на ракетната технология на Севера .

Южна Корея извади парчета от първото изстрелване на Севера през май и посочи, че от спътника няма военна изгода . След като вторият опит през август се провали, галактическата организация на Пхенян сподели, че ще опита още веднъж през октомври, само че не го направи.

Руският президент Владимир Путин предложи през септември след среща с водача Ким, че Москва може да помогне на Пхенян да построи спътници, само че детайлностите за това, което в действителност е дадено, не са ясни.

По-рано този месец Южна Корея разгласи проекти да изстреля собствен личен шпионски спътник до края на ноември. Сателитът ще бъде пренесен от ракета на американската компания SpaceX. Съобщава се, че това е първият от петте шпионски спътника, които Сеул възнамерява да изстреля в космоса до 2025 година

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР