Северна Корея може да извърши още едно изстрелване на шпионски

...
Северна Корея може да извърши още едно изстрелване на шпионски
Коментари Харесай

Северна Корея може да изстреля шпионски спътник в края на август или началото на септември

Северна Корея може да извърши още едно изстрелване на шпионски сателит в края на август или началото на септември, съобщи през днешния ден южнокорейски народен представител, базирайки се на разследващите служби на страната, съобщи Ройтерс.

Първият опит за изстрелване на боен сателит на Пхенян през май приключи с крах, само че Корейската народнодемократична република (КНДР) даде обещание скоро да изведе в орбита различен сателит.

Ю Санг-бум, член на южнокорейския парламент, съобщи пред публицисти след среща с ръководителя на разследващите служби на страната, че в случай че Северна Корея успее да в профил проблемите, има възможност да изстреля спътника за честването на годишнината от основаването на страната на 9 септември.

Севернокорейският водач Ким Чен-ун е сложил като приоритет изстрелването да стане през втората половина на годината.

КНДР също по този начин се приготвя за военни дейности, в това число изстрелването на междуконтинентална балистична ракета в символ на митинг против идната тристранна среща на върха сред Съединените щати, Южна Корея и Япония и против взаимните учения на Вашингтон и Сеул, добави Ю Санг-бум.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще организира на следващия ден среща на върха в резиденцията Кемп Дейвид, щата Мериленд, с южнокорейския президент Юн Сук-йол и японския министър-председател Фумио Кишида.

Същевременно организация Йонхап оповестява, че границата сред Северна Корея и Китай се отваря поетапно, като трафикът на влакове там се усилва.

Агенцията също по този начин написа, че Русия и Северна Корея са се съгласили да засилят военното съдействие между тях. Договорката е била реализирана по време на неотдавнашната среща в Пхенян на севернокорейския водач Ким Чен-ун с гостуващия му министър на защитата на Русия Сергей Шойгу.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР