Северна Корея изстреля пробно новосъздадена хиперзвукова ракета тази седмица, присъединявайки

...
Северна Корея изстреля пробно новосъздадена хиперзвукова ракета тази седмица, присъединявайки
Коментари Харесай

Северна Корея тества нова хиперзвукова ракета

Северна Корея изстреля пробно новосъздадена хиперзвукова ракета тази седмица, присъединявайки се към конкуренция, управлявана от огромните военни сили, за разполагане на усъвършенстваната оръжейна система, съобщи „ Ройтерс “.

Страната пусна ракетата край източния си бряг към морето във вторник. Освен това Пхенян прикани Съединени американски щати и Южна Корея да анулират своите „ двойни стандарти “ по отношение на оръжейните си стратегии.

Сун Ким, специфичен делегат на Съединени американски щати в Северна Корея, разгласи, че най-новото изстрелване е „ дестабилизиращо “ и съставлява районна опасност, само че Вашингтон ще продължи дипломатическите старания за денуклеаризация на Корейския полуостров. „ Очакваме отговор от Пхенян. Предприехме редица подходи… и предложихме разговори по необятен кръг от тематики “, разгласи Ким на виртуален конгрес от Джакарта, където служи като американски дипломат в Индонезия.

За разлика от балистичните ракети, които се издигат в Космоса, преди да се върнат по стръмни траектории назад на Земята, хиперзвуковите оръжия летят към цели на по-ниска надморска височина и могат да реализират повече от пет пъти скоростта на звука или към 6200 км в час.

Развитието на оръжейната система увеличи отбранителните качества на Северна Корея, означават от държавната осведомителна организация KCNA, описвайки хиперзвуковата ракета като „ стратегическо оръжие “.

Севернокорейският водач Ким Чен Ун не е инспектирал изстрелването. Съобщава се, че ракетата, наречена „ Хуансон-8 “, е изпълнила техническите си цели, „ в това число водещата маневреност и плъзгащите характерности на полета на отделената хиперзвукова плъзгаща се бойна глава “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР