Северна Корея изпита ново тактическо управляемо оръжие под ръководството на

...
Северна Корея изпита ново тактическо управляемо оръжие под ръководството на
Коментари Харесай

КНДР: Предупредихме Сеул с изпитанието на ново тактическо управляемо оръжие

Северна Корея изпита " ново тактическо управляемо оръжие " под управлението на лидерa Ким Чен-ун като проява на мощ, разгласи държавната медия, представена от " Йонхап ".

Преди ден КНДР изпита две ракети с дребен обхват на деяние в посока Японско море.

Пусковете целяха да изпратят " публично предизвестие " към " южнокорейските войнолюбци ", които се доставят с " ултрамодерни настъпателни оръжия в Южна Корея " и упорстват да се " проведат военни учения на инат на многократните предизвестия " на КНДР, акцентира KCNA.

Ким съобщи, че ние би трябвало да създаваме супер мощни оръжейни системи за разстройване на евентуалните и директни южнокорейски закани за сигурността на нашата страна, добавя медията.

Днес генщабът на Южна Корея поправя информацията си от през вчерашния ден. Според генщаба и двете изстреляни от КНДР ракети са прелетели разстояние от към 600 километра. Вчера беше обявено, че едната ракета е преодоляла разстояние от 430 километра, а другата - 690 километра.

Преди по-малко от месец Ким организира изненадваща среща с американския президент Доналд Тръмп на границата с Южна Корея. Те се съгласиха да възобновят диалозите на работно равнище.

След като е следил ракетните тествания, Ким е изразил удовлетворение от ракетите, които са сложни за прихващане.

КНДР дефинира новите оръжия на Сеул и военните учения като " гибелен акт ". Ким Чен-ун призовал южнокорейския президент Мун Джен-ин да се върне на позицията като през април и септември предходната година, когато те организираха две срещи на върха.

Вероятно се има поради плануваните сред Съединени американски щати и Южна Корея военни учения за идващия месец, а също по този начин и проектите на Сеул да се снабди с американски изтребители Ф-35 до 2021 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР