Северна Корея е изстреляла три балистични ракети с малък обсег.

...
Северна Корея е изстреляла три балистични ракети с малък обсег.
Коментари Харесай

САЩ: Северна Корея е изстреляла три балистични ракети с малък обсег

Северна Корея е изстреляла три балистични ракети с дребен обхват. Както наподобява, две от тях са имали несполучлив полет, а трета се взривила съвсем незабавно след изстрелването си. Това съобщи американската войска, както и че те не са били опасност за Северна Америка или Гуам, съобщи Ройтерс.

"Първата и третата ракета, изстреляни в 23,49 ч в петък и 00,19 ч в събота, са имали несполучлив полет. Втората е изстреляна в 00,07 ч и както наподобява, се е взривила съвсем незабавно ", съобщи Тихоокеанското командване на въоръжените сили на Съединени американски щати. Съобщените часове са съгласно локалното време на Хаваите, където е ситуирана щабквартирата на командването.

По негови данни изстрелванията са осъществени в региона на Кхитхеньон, Северна Корея.

След ракетните пускове японският министър председател Шиндзо Абе разпореди държавното управление и съответните ведомства и структури да бъдат бдителни и подготвени за всякакво развиване на събитията, с цел да защитят живота и имуществото на жителите, съобщи пред публицисти основният секретар на японското държавно управление Йошихиде Суга, представен от ТАСС. Това е общоприета процедура при изстрелвания на ракети от Северна Корея. По думите на Суга ракетите не са представлявали непосредствена опасност за Япония.

Източник от японското държавно управление съобщи, че то допуска, че изстрелванията са осъществени в границите на севенокорейско военно обучение.

Ройтерс отбелязва, че това става по време на провеждащите се годишни южнокорейско-американски военни учения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР