Северна Корея е изстреляла две балистични ракети с малък обсег

...
Северна Корея е изстреляла две балистични ракети с малък обсег
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля две балистични ракети

Северна Корея е изстреляла две балистични ракети с дребен обхват в източно море. Това оповестява АП, като цитира изказване на  южнокорейската войска от вторник.
Прочетете още
Тестовете са част от поредност, явно знак на митинг против изпращането на огромни военноморски средства от Съединени американски щати в Южна Корея в проява на мощ.

В третия си кръг от изстрелвания от предходната седмица Северна Корея изстреля ракетите поредно сред към 23:55 ч. локално време в понеделник и среднощ от регион покрай нейната столица Пхенян, съгласно Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея.

Те не споделиха незабавно до каква степен са стигнали оръжията. Бреговата защита на Япония сподели, че към този момент се счита, че ракетите са се приземили, само че въпреки всичко прикани корабите в засегнатите региони да внимават за падащи парчета.

Изстрелванията пристигнаха часове откакто военноморските сили на Южна Корея оповестиха, че американска подводница с нуклеарно задвижване - USS Annapolis - е пристигнала в пристанище на остров Чеджу.

Това акцентира напъните на съдружниците да покачат видимостта на стратегическите активи на Съединени американски щати в района, с цел да сплашат Севера.

Миналата седмица USS Kentucky стана първата американска нуклеарна подводница, която пристигна в Южна Корея от 80-те годинина предишния век. Северна Корея реагира на идването си посредством тестово изстрелване на балистични и крилати ракети предходната седмица в явни демонстрации, че може да нанесе нуклеарни удари против Южна Корея и разположи американски военноморски кораби.

Също в понеделник ръководеното от Америка командване на Организация на обединените нации съобщи, че е почнало " диалог " със Северна Корея за американски боец, който е избягал на север предходната седмица през една от най-силно укрепените граници в света.

Андрю Харисън, английски генерал-лейтенант, който е заместник-командващ в командването на Организация на обединените нации, отхвърли да каже по кое време е почнал диалогът и дали севернокорейците са дали отговор градивно, базирайки се на чувствителността на полемиките. Той също по този начин отхвърли да даде детайлности какво знае командването за положението на Травис Кинг.

" Никой от нас не знае къде ще свърши това, сподели Харисън по време на конференция в Сеул. Оставам оптимист. "

Не беше ясно незабавно дали мненията на Харисън се отнасяха до важен прогрес, откакто предходната седмица командването удостовери първичния си обсег, заявявайки, че " работи със своите сътрудници от Северна Корея за разрешаване на случая.
 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР