Северна Корея е готова с плана за ракетно нападение в

...
Северна Корея е готова с плана за ракетно нападение в
Коментари Харесай

Пхенян е готов с плана за удар по Гуам, но засега няма да го прилага

Северна Корея е подготвена с проекта за ракетно нахлуване в региона на остров Гуам – американска територия в Тихия океан. Това стана ясно от известие на севернокорейската организация КЦТА, в което се споделя, че водачът Ким Чен-ун е бил осведомен за проекта от висши военни.

Ким разискал с тях в детайли тактиката при ревизия през вчерашния ден в командния център на стратегическите ракетни сили.

Той декларирал, че известно време ще следи дейностите на Съединени американски щати, преди да вземе решение, прибавя КЦТА, представена от Ройтерс.

„ Съединените щати, които първи разположиха покрай нас огромно количество стратегически нуклеарни сили, първи би трябвало да вземат вярното решение и да покажат с дейности дали желаят да се понижи напрежението на Корейския полуостров и да се предотврати рисков боен конфликт “, показва КЦТА.

Ким наредил на армията да бъде в непрекъсната подготвеност за пукотевица, в случай че той вземе такова решение, се споделя в известието на КЦТА.

Междувременно поданици на Гуам се събраха в столицата Хагатна на шествие за мир.

Въпреки оптимистичната вест, доста от жителите в Северна Корея няма защо да се радват. Дезертьор от страната даде особено изявление пред Скай нюз, в което описа за непрестанния боязън на локалните поданици, в това число и на военните.

„ В Северна Корея не може да критикуваш водача Ким Чен-ун. Ако те заловен, че го правиш, даже да имаш пари, не може да оцелееш. Системата е ужасна – изпращат те в лагер и живееш като куче – по добре е да умреш “, показа той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР