Северна Корея е готова да преговаря със САЩ по всяко

...
Северна Корея е готова да преговаря със САЩ по всяко
Коментари Харесай

Северна Корея: Готови сме да преговаряме със САЩ по всяко време

Северна Корея е подготвена да договаря със Съединени американски щати когато и да е, макар решението на американския президент Доналд Тръмп да се откаже от плануваната среща н а високо ниво със севернокорейския водач Ким Чен-ун , предадоха международните организации, цитирайки изказване на първия заместник-външен министър на Северна Корея Ким Ге-гуан пред Корейската централна телеграфна организация.

" Изразяваме още веднъж готовността си да седнем със Съединени американски щати лице в лице и да разгадаем проблемите когато и да е и във всевъзможен формат ", съобщи заместител външният министър. Той добави, че решението на Вашингтон да се откаже от договарянията " не дава отговор на желанията на света ".

Едностранното решение на Съединени американски щати демонстрира какъв брой сериозна е неприязънта сред двете страни. Това единствено акцентира незабавната потребност от среща сред водачите им, с цел да се подобрят враждебните връзки, добави той.

" Нашата решителност да създадем всичко по силите си за мира и стабилността по света и на Корейския полуостров остава непоклатима и сме подготвени да дадем на Съединени американски щати време и благоприятни условия ", акцентира Ким Ге-гуан.

Вчера почитан представител на Белия дом съобщи, че Съединени американски щати са взели решението за анулация на срещата на върха, откакто Пхенян е нарушил обещания и е прекъснал линия за директна връзка с Вашингтон, напомня Ройтерс. Той добави, че Т ръмп персонално е диктувал всеки ред от известието към Ким Чен-ун. -->

Белият дом съобщи през вчерашния ден, че приветства известието за разрушаването на нуклеарния полигон " Пунгери ", само че Съединени американски щати не са уверени, че то е направено по необратим метод . Вашингтон е получил увещание, че на разрушаването ще участват специалисти, утвърдени от двете страни, само че това не се е случило.



Южнокорейският президент Мун Дже-ин и английската премиерка Тереза Мей показаха страдание за решението на Съединени американски щати. Руският президент Владимир Путин също сподели през вчерашния ден, че Москва съжалява за отменянето на срещата на Тръмп и Ким. Той съобщи това през вчерашния ден на обща конференция с френския президент Еманюел Макрон след срещата им в Санкт Петербург, съобщи Ройтерс. Путин изрази вяра, че срещата Тръмп - Ким в последна сметка ще се състои. Руският президент акцентира, че севернокорейският водач е направил всичко, което е заречен, с цел да се състои срещата. Еманюел Макрон сподели, че желае процесът на неразпространение на оръжията да продължи. Той се надява решението на Тръмп е " моментна пречка в един развой, който би трябвало да бъде удължен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР