Северна Корея благодарение на кибератаки е присвоила около 2 милиарда

...
Северна Корея благодарение на кибератаки е присвоила около 2 милиарда
Коментари Харесай

ООН: Северна Корея е присвоила 2 млрд. долара благодарение на кибератаки

Северна Корея с помощта на хакерски атаки е присвоила към 2 милиарда $, които ще бъдат предопределени за финансиране на програмата й за нуклеарно въоръжаване. Кибератаките са били осъществени против банки и платформи за криптовалута, се показва в отчет на Организация на обединените нации, с който се е срещнала организация Франс прес.

``
реклама

Организация на обединените нации проверява минимум 35 офанзиви, за които е имало подаден сигнал, множеството от тях осъществени под управлението на севернокорейските разследващи служби. Мащабните офанзиви, ориентирани против обмена на криптовалути, разрешават на Северна Корея да генерира доходи, които са по-трудни за следене, в сравнение с при обичайния банков бранш, се споделя в отчета, предава Българска телеграфна агенция.

Според него Пхенян нарушава редица наказания на Организация на обединените нации, като купува материал, който може да послужи за създаването на оръжия и като разменя въглища и нефт с помощта на интервенции по прехвърлянето от транспортен съд на транспортен съд.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР