Северна Гърция и област Атика са под карантина за един

...
Северна Гърция и област Атика са под карантина за един
Коментари Харесай

Карантина в Гърция, на Кулата през нощта ще могат да влизат само гърци

Северна Гърция и област Атика са под карантина за един месец, а в Солун и Серес се излиза единствено с позволение, преаде БНР. Затворено е летището в Солун. Задължително е носенето на маски на открито, въведен е и вечерен час.

За 14 дни областите Солун и Серес са под цялостна карантина. Излизане от домовете единствено с изпращане на телефонно известие за повода за придвижване. Отиващите на работа също с декларация от работодателя. С документ за излизане са също учениците, тъй като главните учебни заведения са на присъствено образование. Напускането на Солун и Серес е допустимо единствено при изключителни аргументи. Вечерният час е от 21 до 5 сутринта. В тези два региона е разрешено до два пасажера в автомобил и то с маска. Всички търговски обекти, като се изключи питателните магазини и аптеки, са затворени.

Говорителят на държавното управление Стелиос Пецас не изключва даже цялостна карантина за цялата страна при влошена епидемологична конюнктура: " Мерките,които наложихме тези дни ги прилагаме по-рано от другите европейски страни,дори няколко седмици по-рано, с цел да имаме по-обнадеждаващ декември. Такава е тактиката ни. Ако съблюдаваме прецизно рестриктивните мерки,действително през декември ще сме оптимисти. При неспазваме на ограниченията тогава ще се наложи да въведем повече забрани. "

Леко по-облекчени са ограниченията в областите Атика и Северна Гърция, където не е належащо позволение за излизане от домовете и комерсиалните обекти работят.

Видимо е засилено наличието на полиция по улиците. Масово ревизират и глобяват за нарушавания.

От вторник вечер в Гърция през граничния пункт при Кулата ще може да се влиза единствено денем, осведомят от Гранична полиция.

Гръцките гранични управляващи уведомили сътрудниците си, че от от 21 до 5 часа сутринта ще бъдат пропускани за влизане в Гърция единствено гръцки жители с леки коли и рейсове, които ще изчакват на паркинга след граничния пункт до сутринта.

Ограничението ще продължи до 17 ноември.

Товарните коли ще минават без смяна както до момента.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР