СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Севернокорейският лидер Ким Чен Ун

...
СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Севернокорейският лидер Ким Чен Ун
Коментари Харесай

Севернокорейският лидер Ким се наслаждава на руска луксозна лимузина, подарена от Путин, докато двете нации разширяват връзките

СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Севернокорейският водач Ким Чен Ун употребява съветска първокласна лимузина, подарена от президента Владимир Путин неотдавна, на Ким сестра сподели в събота, като похвали „ специфичната функционалност “ на автомобила и задълбочаващите се двустранни връзки на двете страни.

През февруари Путин изпрати на Ким лимузина Aurus Senat от висок клас, която той сподели на севернокорейския водач когато се срещнаха за среща на върха в Русия през септември. Наблюдатели споделиха, че пратката нарушава резолюция на Организация на обединените нации, целяща да окаже напън върху Севера да се откаже от програмата си за нуклеарни оръжия, като забрани доставката на първокласни продукти за Северна Корея.

В изказване, предадено в събота от държавните медии, сестрата на Ким и върховен чиновник, Ким Йо Чен, сподели, че брат й е употребявал тази лимузина за първи път по време навън събитие предходния ден.

„ Специалната функционалност на персоналния автомобил е съвършена и може да й се има вяра изцяло “, сподели Ким Йо Чен. „ Използването на персоналния ав...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР