СЕУЛ, Южна Корея (АП) — Правителството на Южна Корея започна

...
СЕУЛ, Южна Корея (АП) — Правителството на Южна Корея започна
Коментари Харесай

Южна Корея предприема стъпки за спиране на лицензите на стачкуващите лекари, след като те отказват да сложат край на напускането

СЕУЛ, Южна Корея (АП) — Правителството на Южна Корея стартира стъпки в понеделник за прекъсване на медицинските лицензи на хиляди стачкуващи младши лекари, дни по-късно те пропуснаха периода, избран от държавното управление, с цел да прекратят взаимните си напускания, които съществено засегнаха интервенциите на болничното заведение.

Близо 9 000 стажанти и резиденти стачкуваха от две седмици в символ на митинг против натиска на държавното управление за внезапно увеличение на броя на банкет в здравно учебно заведение. Тяхното деяние докара до стотици анулирани интервенции и други лекувания и заплаши да натовари здравната работа в страната.

В понеделник чиновници бяха изпратени до десетки лечебни заведения, с цел да потвърдят публично отсъствието на стачкуващите лекари като държавното управление започнаха стъпки за прекъсване на техните лицензи за минимум три месеца, сподели заместник-министърът на опазването на здравето Парк Мин-су на брифинг.

Парк сподели, че управляващите по-късно ще уведомят стачкуващите лекари за предстоящото прекъсване на лицензи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР