Сестри – близначки от Северна Ирландия страдат от рядко генетично

...
Сестри – близначки от Северна Ирландия страдат от рядко генетично
Коментари Харесай

Близначки бавно се превръщат в камък заради рядко генетично заболяване

Сестри – близначки от Северна Ирландия страдат от рядко генетично заболяване, което се среща веднъж на два милиона. С годините тялото им се втвърдява и девойките се трансформират в камък.

Зои и Люси – 26-годишни близначки от графство Антрим, страдат от фибродисплазия, която е записана едвам при 800 души в целия свят. Те губятн последователно способността си да се движат, закото мускулите и сухожилията им се преобразуват в костна тъкан.

Според Metro младите дами страдали от това заболяване още от ранно детство. И двете момиченца се родили с костни израстъци вместо палци на краката, което се явявало и първия симптом на фибродисплазията. Тогава лекарите не обърнали внимание.

През годините контузиите на девойките били от ден на ден и повече и те се движели все по-трудно – новата тъкан се заменяла с костна. Тогава родителите на девойките разбрали, че дъщерите им са съществено заболели.



Сега Зоуи се придвижва благодарение на патерици и мечтае да има дете със брачна половинка си Майк, само че се опасява – съществува 50% възможност заболяването да се съобщи и на бебето. Люси се замисля по-скоро за осиновяването на дете.

Двете дами минават през разнообразни опити в Лондон, помагащи да се създаде лекарство, което би облекчило положението им.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР