Сеск Фабрегас е един от хората, които познават Лионел Меси

...
Сеск Фабрегас е един от хората, които познават Лионел Меси
Коментари Харесай

Фабрегас: Меси е по-завършен играч от преди

Сеск Фабрегас е един от хората, които познават Лионел Меси най-добре. Двамата стартират пътя си от школата на Барселона, където играят дружно като деца преди Фабрегас да премине в Арсенал. Той обаче се завръща през 2011 година и прекарва три сезона на “Камп Ноу”. Халфът, който идващия сезон ще играе за Монако, показа, че Меси си остава най-хубавият в света.

“Лео се развива всеки сезон. Вероятно в този момент той не е играчът, който дриблира през трима, четирима футболисти и вкарва необикновен гол. Вместо това избира да прати дълго подаване към Жорди Алба, което да го изведе самичък против вратаря, разяснява Фабрегас. - Прави двойни комбинации към наказателното поле, дава асистенции. Мисля, че сега е по-завършен футболист от по всяко време било.”

Този сезон Меси изведе Барселона до нова купа, като приключи футболната година с 51 гола и 22 асистенции във всички шампионати. В Шампионската лига обаче той и съотборниците му бяха отстранени от Ливърпул, макар че завоюваха с 3:0 в Испания, откакто мърсисайдци стигнаха до популярна победа с 4:0. Това бе последвано и от загуба на финала за Купата на Испания от Валенсия. Въпреки това Фабрегас счита, че Лео заслужава Златната топка.

Seven defenders, Messi in the ZONE...

You know the outcome! pic.twitter.com/J8ZjzQItB6
— LaLiga (@LaLigaEN) June 15, 2019
“Много е мъчно. Може да е обвързвано с спечелилия в Шампионската лига. Обикновено тези награди се дават на футболисти, които са спечелили огромните титли. Мисля, че Меси получи Златната топка през 2010 година, когато единствената купа на тима бе шампионатът на Испания. Така че е допустимо. Ако става въпрос за това кой е най-хубавият, тогава Меси е най-хубавият. Няма подозрение в това. Ливърпул имаше приказен сезон и евентуално някой от техните играчи може да бъде на подиум”, показа още Сеск. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР