Сесил Каратанчева спечели българския финал на турнира по тенис в

...
Сесил Каратанчева спечели българския финал на турнира по тенис в
Коментари Харесай

Сесил Каратанчева спечели финала срещу Елица Костова в Лас Вегас

Сесил Каратанчева завоюва българския край на шампионата по тенис в Лас Вегас с награден фонд 60 000 $. Тя победи Елица Костова с 6:4, 4:6, 7:5, като двете изиграха завладяващ дуел.
Срещата стартира с пробив за Каратанчева, която обаче бързо позволи пробивът да бъде върнат за 2:2. Последва замяна на геймове до 4:4, когато пристигна решаващият 9-ти гейм, в който още веднъж Сесил стигна до пробив и поведе с 5:4. След това за нея остана да затвори сета на собствен сервис. Костова се бори до последно в този маратонски гейм и избави четири сет-пойнта, само че в последна сметка силите й не устояха и Каратанчева стигна до 6:4.
Във втория сет играта вървеше гейм за гейм, като всяка от тенисистките печелеше своето подаване до 4:3 в интерес на Костова. Тогава стартира замяна на пробиви, като в последна сметка това се оказа в интерес на Елица, която взе сета също с 6:4 и изравни резултата. В третия сет, който още веднъж започва с замяна на пробиви, всяка от тенисистките печелеше по-късно своето подаване до 5:5. Тогава Каратанчева проби още веднъж, а най-после съумя и да затвори сета и мача в своя изгода и да завоюва трофея.
Титлата е 8-ма в кариерата на Сесил в шампионати на Международната тенис федерация (ITF(, само че едвам първа от 2011 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР