Сесил Каратанчева привлече вниманието на WTA с класирането си за

...
Сесил Каратанчева привлече вниманието на WTA с класирането си за
Коментари Харесай

Сесил Каратанчева: Тенисът не е на живот и смърт

Сесил Каратанчева притегли вниманието на WTA с класирането си за главната скица на мощния шампионат в Монреал. Българката даде обстойно изявление за формалния уебсайт на Женската тенис асоциация, в което описа по какъв начин е решила да подаде поръчка за присъединяване в квалификациите, за прекараните години в тениса, брака си и бъдещето.

Сесил е трябвало да взе участие на шампионат в Ландисвил с награден фонд 60 000 $, само че преглежда листата за Монреал и вижда, че 17 девойки са се отдръпнали. Съпругът й Георги я подтиква да се запише и по този начин двамата стягат куфарите и потеглят.

Намиращата се на 228-а позиция Каратанчева бе спечелила единствено един мач от май месец, само че в Монреал си проправя път към главната скица и дуел с Мария Шарапова, нейното първо присъединяване в тази фаза на шампионат на WTA от Букурещ 2017.

Sesil Karatantcheva and @MariaSharapova kick off the night session at @CoupeRogers! pic.twitter.com/c8YmD4mWi4
— WTA (@WTA) August 6, 2018 “Наслаждавам се на момента. Щастлива съм, че записах няколко следващи мача. Малко депресиращо е, че ставам на 29 години, имайки поради, че прекосих през доста за тези години. В момента съм към №225 в света и това не е ранкингът, за който съм си мечтала на тази възраст, само че не преставам да чета тези книги, които ти оказват помощ да се самоусъвършенстваш. Казват, че 29 е най-силният интервал за състезател, тъй че към момента чакам тази сила да ме удари и да си върна маджото. Вече съм улегнала, омъжена съм, а фамилният живот ми харесва. Тенисът е просто игра и е хубаво, че доста от спортистите осъзнават, че не е на живот и гибел. Вземете най-хубавото от него и в случай че не се получи, животът продължава”, метафизичен проучва обстановката българката.

Каратанчева се венча за годеника си и някогашен футболист Георги Долмов предходната есен, малко откакто завоюва първата си купа след 6 години пауза вкъщи във Вегас. Той е нейн фитнес треньор и човек за всичко в екипа й, пътувайки с нея по шампионати.
 “Ако ме бяхте попитали преди пет години, в никакъв случай нямаше да се посоча като омъжена. Родителите ми са разведени, тъй че в никакъв случай не съм имала религия в институцията на брака, само че нещата се трансформират. Много е хубаво да срещнеш някой, който те схваща, само че най-много може да приказва с теб. В 21-ви век виждаме доста разведени и подправени бракове, само че в случай че не можеш да приказваш с индивида до теб, тогава е загуба на време. Всичко останало завършва, химията изчезва, само че в случай че може да споделяш с индивида до теб, който в основата ти е и другар, това може да ти помогне в положително, и в неприятно. Наистина се надявам връзките ни да продължат. Не желая да съм от тези, които на сляпо имат вяра, че ще е постоянно, тъй като нищо не е несъмнено. Надявам се, че ще сме от тези изключения, тъй като в днешно време процентът на разводите е толкоз огромен, че всичко става бързо и елементарно, все едно отиваш в “Макдоналдс”, размишлява по тематиката Сесил.
 Колкото до отказването от спорта, тя споделя: “Минава ми през главата. Мислиш си за това по какъв начин си дал най-хубавите си години на спорта. Така и не съумях да се върна към онази форма отпреди, само че имах и положителни години, върнах се в топ 100, имах положителни резултати на Големия шлем и някои хубави победи. Може би това е максимумът и е добре да прелистя нова глава, само че брачният партньор ми постоянно споделя, че другата част от живота ще бъде доста по-дълга и към момента съм млада, изключително с метода, по който тенисът се развива и повишението на възрастовата граница. Тялото ми е добре. Умът ми може и да се умори от този нонстоп цикъл, само че към момента се държа. Сигурно ще взема това решение, когато ме удари в точния миг.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР