Сещали ли сте се да сложите оцет в пералнята? Ако

...
Сещали ли сте се да сложите оцет в пералнята? Ако
Коментари Харесай

Ето защо е полезно да слагате по малко ОЦЕТ в пералнята

Сещали ли сте се да сложите оцет в пералнята? Ако не, откакто разберете за многото преимущества на това ваше деяние, несъмнено ще пробвате. Не се тревожете, оцетът в пералнята не вреди да здравето ви, нито на облеклата, в противен случай – той способства за тяхното съвършено изпиране. Ето какво може да направи елементарен оцет в пералнята.

Избелва тъканите – никой не обича да види по какъв начин бялата блуза, която толкоз обича, към този момент не е толкоз бяла. За задачата я изперете с оцет. Той оказва помощ за избелване на посивели или пожълтели тъкани, защото киселинността му разгражда молекулите на петната и замърсяванията

По-добро изпиране на облеклата – истината е, че оцетът може да направи облеклата доста по-чисти и свежи. Не го подценявайте пред останалите прахове и омекотители.

Запазва цвета на тъканите – оцетът не разрешава на тъканите да избледнеят и ги резервират в наситените им цветове по-дълго време. Това се дължи на разтварянето на праха.

Има антистатичен резултат – няма да видите подобен при прането на облекла с оцет. Ще можете да облечете незабавно обичаната си блуза или рокля без никакъв антистатичен резултат. Насладете се оптимално.

Не разрешава на тъканите да се оцветят – в случай че се страхувате, че някоя дреха може да пусне багра и да оцвети друга, просто прибавете оцет. Така можете да перете бели и черни тениски дружно. Накиснете ги в малко оцет преди пране и след това изперете дружно.

Премахва петна – в случай че сте изцапали дрехата си с нещо и то е оставило леке, накиснете и изперете с оцет. За спомагателен резултат прибавете сода бикарбонат към петното. То сигурно ще изчезне.

Премахва неприятна миризма – преди малко изпраните ви облекла няма да миришат на опушено, влажно или различен противен аромат. Добавете оцет към пералнята преди изплакване и се насладете на последващия превъзходен мирис на облеклата.

Не разрешава на облеклата да се свият – ще откриете облеклата си в същите размери, с които сте ги поставили в пералнята.

Може да бъде омекотител – превъзходен сурогат, след който облеклата ще са меки и приятни на досег. Ще усетите това най-много по спалното долни дрехи, кърпите и хавлиите.

В пералнята може да добавите 100 или 200 мл оцет. По-малкото количество се употребява, когато желаете оцетът да придобие функционалност на омекотител, избелващо средство или да има антистатичен резултат. С него може да освежите цвета на тъканите или на премахнете неприятна миризма. Сипете го в отделението за препарати. За премахването на петна, предотвратяване на пералнята от плесен, котлен камък и други, сипете 200 мл оцет в отделението за прахуляк.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР