Сешоарът е основен инструмент в ежедневната ни грижа. Той не

...
Сешоарът е основен инструмент в ежедневната ни грижа. Той не
Коментари Харесай

Сешоар – Кой да изберете, за да не увредите косата?

Сешоарът е главен инструмент в ежедневната ни грижа. Той освен е незаместим, когато бързаме със утринното оформяне, само че може да играе значима роля и в основаването на обичаните ни прически. Изборът на съвършен сешоар обаче може да бъде много огромна предизвикателство, изключително при толкоз необятна гама, предлагана на пазара.

Независимо дали търсите сешоар за ежедневна приложимост или профилиран инструмент за професионално оформяне, това управление ще ви помогне да вземете осведомено решение.

Как работи сешоарът?

Сешоарът е неизменима част от ежедневната ни грижа. Но чудили ли сте се по какъв начин в действителност работи това малко устройство?

Сешоарът работи на правилото на парещ въздух, преминаващ през четка или накрайник, който по-късно загрява и изпарява водата от косата ни. В взаимозависимост от модела и настройките, той може да доставя въздух с разнообразни температури и скорости, което ви разрешава да контролирате процеса на сушене.

Добри ли са сешоарите за вашата коса, поврежда ли косата ви?

Всичко зависи от това по какъв начин и какъв брой постоянно го употребявате. Прекомерното излагане на парещ въздух може да изсуши косата и скалпа, което води до трошливост, цъфнали краища и цялостна уязвимост на косата.

От друга страна, изсушаването на косата на въздух също не постоянно е идеално. Косата е най-податлива на увреждане, когато е мокра и оставянето й в това положение за дълго време може да докара до намаляване на нейната конструкция.

Ето за какво е значимо да употребявате сешоара рационално. Не забравяйте да употребявате ниски до междинни настройки за топлота, да изсушавате косата си от разстояние и постоянно да употребявате термозащитен препарат, преди да приложите топлота.

Някои съвременни сешоари имат вградени технологии, като йонизация или инфрачервени лъчи, които са предопределени да минимизират негативните резултати на топлината върху косата. Следователно изборът му с верните функционалности може доста да понижи евентуалните вреди за косата ви.

Накратко, сешоарът може да бъде добър за косата ви, в случай че се употребява рационално и умерено. Не забравяйте, че здравето на косата ви зависи освен от инструментите, които употребявате, само че и от цялостната ви грижа, в това число вярното хранене и хидратация.

Какъв сешоар да избера?

Изборът на сешоар зависи от доста фактори, като вида на косата ви, желанията ви за стилизиране и бюджета ви. Ето някои точки, които си коства да имате поради:

1. Тип коса

Вашият вид коса би трябвало да има огромно въздействие върху избора ви на сешоар. За фина, деликатна коса сешоарите с следена температура работят добре, което ви разрешава да сушите при по-ниски температури. За гъста, плътна коса си коства да помислите за по-здрави модели, които ще съкратят времето за сушене.

2. Технология

Технологията, която вашият сешоар употребява, може доста да повлияе на здравето на косата ви. Моделите с йонна или турмалинова технология са съвършени за всички видове коса, защото оказват помощ за понижаване на къдренето и придават искра. Сешоари с керамична технология обезпечават отмерено систематизиране на топлината, което е нежно за косата.

3. Допълнителни функционалности

Различни спомагателни функционалности могат да създадат потреблението на сешоара по-лесно и по-ефективно. Функцията за леден въздух е чудесна за установяване на вашия жанр и прибавяне на искра, до момента в който контролите на скоростта и температурата ви дават повече надзор върху процеса на сушене.

4. Приставки

Различните плъгини могат да оказват помощ при стилизирането. Дифузерът е съвършен за тези с къдрава коса, до момента в който ориентираната дюза е идеална за точно оформяне.

5. Тегло и дизайн

Когато избирате идеалния сешоар, коства си да обърнете внимание на нейното тегло и дизайн. Лекият и ергономичен сешоар ще бъде по-удобен за потребление, изключително в случай че постоянно сушите или оформяте косата си.

6. Бюджет

Цената на сешоарите може да варира доста. Не забравяйте, че най-скъпият сешоар не постоянно е най-хубавият за вашата коса. Съсредоточете се върху намирането на модел, който дава отговор на вашите потребности и дава отговор на вашия бюджет.

Правилно подбраният и употребен сешоар не значи безусловно опасност за здравето на вашата коса. Важно е да запомните няколко съществени правила и да обърнете внимание на потребностите на вашия вид коса.

Сешоар за къдрава коса

За хората с къдрава коса изборът на верния сешоар е изключително значим. Къдравата коса е естествено по-суха и податлива на къдрене, тъй че сешоарът би трябвало да бъде допустимо най-нежен и ефикасен.

Дифузерът е основен инструмент, който би трябвало да съдържа сешоарът за къдрава коса. Това е приставка, която разпределя въздуха отмерено през косата, което оказва помощ да се поддържат естествените къдрици и предотвратява накъдрянето.

Дифузерът също оказва помощ да поддържате косата си хидратирана, което е от значително значение за здравето и външния тип на къдравата коса.

Друга значима функционалност за хората с къдрава коса е йонизиращата функционалност. Той създава негативни йони, които обезвреждат статичното електричество в косата ви, помагайки за понижаване на накъдрянето.

Също по този начин не забравяйте, че къдравата коса постоянно е податлива на увреждане, тъй че постоянно е добра концепция да употребявате по-ниски температури, когато сушите косата си.

Следователно контролът на температурата на сешоара е от значително значение за контролиране на степента на топлота към потребностите на вашата коса.

Затова сешоара за къдрава коса би трябвало да има дифузер, йонизираща функционалност и надзор на температурата. Избирайки сешоар с тези функционалности, вие имате по-голям късмет да поддържате къдравата си коса здрава, хидратирана и цялостна с размер.

Как вярно да изсушите косата си?

Правилното сушене на косата ви е също толкоз значимо, колкото и изборът на верния сешоар.

Ето няколко съвета, които ще ви оказват помощ да отбраните косата си по време на сушене:

  • Внимателно подсушете косата си с забрадка – Преди да употребявате сешоар, деликатно подсушете косата си с забрадка, с цел да отстраните непотребната вода. Не забравяйте да го вършиме деликатно, тъй като мократа коса е изключително податлива на увреждане. Избягвайте да разклащате косата си жестоко с забрадка – това може да докара до раздробяване и накъдряне на косата.
  • Използвайте термозащитен артикул – Винаги използвайте термозащитен артикул, преди да изсушите косата си. Това може да бъде спрей, крем или серум, който защищава косата от топлината на сешоара.
  • Сушете косата си на ниски температури – най-добре е да сушите косата си на по-ниски температури. Може да отнеме малко повече време, само че е доста по-безопасно за косата ви.
  • Дръжте устройството на вярното разстояние – Не би трябвало да е прекомерно покрай главата ви. Дръжте го на най-малко 15 см разстояние от косата си, с цел да избегнете прегряване и евентуално увреждане.
  • Движения на сешоара – Движете сешоара от корените на косата към краищата, като следвате посоката на напредък на косата. Това ще помогне за затваряне на кутикулите на косата, което придава искра и предотвратява накъдрянето.
  • Завършете сушенето със леден въздух – Повечето сешоари имат функционалност за студена бликам. Използвайте го в края, с цел да стабилизирате прическата и да придадете спомагателен искра на косата.

Сешоар – кой да изберете, с цел да не увредите косата?

Имайте поради, че всеки вид коса е друг, тъй че може да се наложи да адаптирате тези препоръки към вашите самостоятелни потребности. Но какъвто и да е вашият вид коса, най-важното е да се отнасяте към нея нежно и да я предпазвате от увреждане.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР