Сертификатът е външно въведен у нас. Нормално е да има

...
Сертификатът е външно въведен у нас. Нормално е да има
Коментари Харесай

Аркади Шарков: Ако политиците не се вслушат във волята на народа за сертификатите ще се стигне до протести

Сертификатът е външно въведен у нас. Нормално е да има разделяне в обществото. Това е мощно политизирана тематика. Ако политиците не се вслушат във волята на народа ще се стигне до митинги. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ Аркади Шарков, здравен икономист, специалист в Експертния клуб за стопанска система и политика ЕКИП.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29621
„ Ние продължаваме да сме в първо място по смъртност в Европейски Съюз. Факторите за това са доста. Проблемът е систематичен. Примерно в случай че вземем Коронавирус рецесията - доста хора са се страхували да вървят до лечебно заведение, плановият банкет беше спрян, забавянето на лекуване задълбочава положението на пациентите. За страдание в идващите години още веднъж ще има повишаване на смъртните случаи “, уточни специалистът.

„ Инфлацията ще продължи и през идната година. Новото държавно управление не е оповестило целите си в опазването на здравето. Заплатите на лекарите би трябвало да се индексират. Системата на опазването на здравето е извънредно навързана, всеки детайл зависи от различен. Трябва да се откри метод за задържане на младите фрагменти “, предизвести Шарков.

„ Вече има дефицит на медикаменти. В такива моменти страната би трябвало да се задейства и са вкара възбрана на експорт на медикаменти. И тук има още какво да се направи. Българските пациенти не престават да заплащат огромен % от медикаментите си. Има извънредно доста фактори в тези турболентни времена, когато едно държавно управление би трябвало да потвърди своята воля за власт и да постави основите на едно структурирано ръководство “, разяснява още здравният икономист.

„ Електронното опазване на здравето е основен детайл, който трябваше да бъде въведен в последните 15 години. Вярвам във волята на министър Сербезова и министър Божанов. Дано обаче не пропадне тази електронизация, поради неналичието на кадрови капацитет “, не скри опасенията си Шарков.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29621  Белгия няма да следва Франция в опита Белгия няма да следва Франция в опита " да гони " неимунизираните  За последното денонощие в област Видин са сложени рекорден брой ваксини против COVID-19 За последното денонощие в област Видин са сложени рекорден брой ваксини против COVID-19  Мъж и жена от Монтана, сложени под карантина поради COVID-19, отпътували в чужбина Мъж и жена от Монтана, сложени под карантина поради COVID-19, отпътували в чужбина
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР