Серията на Григор Димитров от три победи на турнира в

...
Серията на Григор Димитров от три победи на турнира в
Коментари Харесай

Жалко: Медведев спря Гришо за финал във Виена

Серията на Григор Димитров от три победи на шампионата в зала от сериите АТП 500 във Виена бе спряна от руснака Даниил Медведев.

На полуфиналите някогашният лидер в международната класация надви с 6:4, 6:2 над първата ракета на България за час и 26 минути.

Димитров, който се опитваше да се класира за първи край през сезона, вложи доста старания, само че класата на Медведев в днешния ден бе доста огромна и руснакът сподели за какво е номер 1 в турнирната скица и номер 4 в света.

Мачът стартира обещаващо за българския тенисист, който завоюва относително елементарно първите си два сервис гейма. При резултат 2:2 обаче Медведев стигна до първата си точка за пробив в мача и незабавно я трансформира в брейк. Това даде спомагателна убеденост на руснака, който продължи да печели елементарно своите сервис геймове и си сътвори на два пъти благоприятни условия за още един пробив, само че до подобен не се стигна.

Сценарият от първата половина на първия сет се повтори и във втория. Медведев съумя да осъществя пробив за 3:2 гейма и това дефинитивно пречупи Димитров, който не съумя да вземе нито един гейм повече до края.

Основният проблем за българина в мача се оказа огромният брой непредизвикани неточности. 31-годишният Димитров направи 23 неточности против единствено 5 на руснака.

За Медведев това е четвърта победа в шест мача с българския му противник, като руснакът резервира шансове да се върне на трето място в международната класация от понеделник, в случай че във финала в неделя завоюва против спечелилия от втория полуфинал сред хърватина Борна Чорич и канадеца Денис Шаповалов.

Димитров пък напуща столицата на Австрия със 180 точки за международната класация и 125 970 евро от общия награден фонд от 2 349 180 евро.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР