Серия силни експлозии разтърсиха тази нощ фабриката за боеприпаси Слобода

...
Серия силни експлозии разтърсиха тази нощ фабриката за боеприпаси Слобода
Коментари Харесай

Експлозии разтърсиха сръбския град Чачак, гори оръжейна фабрика

Серия мощни детонации раздрусаха тази нощ фабриката за муниции " Слобода " в сръбския град Чачак, първият гърмеж беше към 1:30 часа и продължиха до ранната заран, оповестява вестник " Новости ".

According to the latest information, detonations are still heard, but not with such intensity. However, firefighters and military police are still on the ground
— B92.net in English (@b92english)

В този миг във фабриката е имало към 60 служащи, само че всички се намират на несъмнено място. Евакуирани са към 30 жители и жителите в близост. Изключени са газът и електричеството на фабриката.

— Aleksandar Djokic (@djokicaleksanda)

Най-силната детонация отекнала в 3:20 часа и е раздрусала безусловно целия град. Последвал е още един мощен гърмеж в 3:22 часа.

Според неофициална информация първо се запалил склад с оръдейни снаряди и по-късно огънят се популяризирал към останалите хранилища.

Šta treba da se desi da se probudimo i raskrstimo sa bagrom?
Sloboda Čačak...
Ili još neka nesreća!
— Ljubisa Maksimovic (@maximindaja)

На мястото са изпратени коли за спешна помощ, само че не могат да се приближат до фабриката от съображения за сигурност. В града се носи непоносима миризма, оповестява от мястото кореспондент на " Новости ".

Материалните вреди са огромни, от фабриката ще остане единствено пепел, прави оценка вестникът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР