Серия от протести и стачки са обявени за днес в

...
Серия от протести и стачки са обявени за днес в
Коментари Харесай

24-часова стачка на няколко национални синдиката парализира Гърция

Серия от митинги и стачки са оповестени за през днешния ден в Гърция, поради препоръчаното от държавното управление ново трудово законодателство, с което синдикалистите не са съгласни.

Училищата в страната ще бъдат затворен поради присъединяване на чиновниците в междинното обучение в митинга против приемането на противоречивия законопроект.

Профсъюзът на държавните чиновници в Гърция разгласи 24-часова стачка против внасянето на законопроект за труда, към която се причислиха и Съюзът на лекарите в лечебните заведения в Атина и Пирея,

Работещите в гръцкото опазване на здравето приканват „ да се удължат договорите на 2000 здравни служащи посредством Държавната работа по заетостта “.

В стачката се включват също Общогръцкият съюз на моряците от комерсиалния флот, на механиците от комерсиалния флот, на професионалните готвачи, а също по този начин и авиодиспечерите и чиновниците на градския превоз в Атина.

В изказването на съюза на моряците се показва, че новият законопроект „ постанова 13-часова работа дневно, 78 часа на седмица, отстранява почивките на работното място и редуцира редица компенсации.

В новия законопроект е включена европейската инструкция за транспарантни и предвидими условия на труд в Европейския съюз.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР