Серия от анкети, направени по време на разпространението на варианта

...
Серия от анкети, направени по време на разпространението на варианта
Коментари Харесай

На кого вече му пука за пандемията? Свикнахме с нея, или тя наистина си отива?

Серия от анкети, направени по време на разпространяването на разновидността Omicron в Съединени американски щати, демонстрира забавни резултати по отношение на настроението на американците във връзка с пандемията от ковид.

Проучвания изобразяват все по-разочарована и песимистична нация, която е достигнала прага на търпението си към безкрайната пандемия, само че в това време – и все по-нарастващо безпокойствие.



Докато до неотдавна болшинството от интервюираните бяха повече загрижени за здравето си и подкрепяха ограниченията против ковид, то в този момент се следи наклонност към повишаване броя на американците, които желаят по-скоро връщане към естественото положение на живот отпреди пандемията, като желанието им за завършек на пандемията е изместило по степен тревогата от самия вирус.

Проучването е на Yahoo News/YouGov. Според него 47 % от интервюираните считат, че американците би трябвало да се „ научат да живеят с пандемията и да се върнат към естественото си положение “, до момента в който 43 % считат, че „ би трябвало да се продължи с слагането на ваксини, правенето на проби и носенето на маси. “



Оказва се, че страховете от вируса сензитивно са отстъпили място на възходящото отчаяние от неудобствата на пандемията, които с времето се разрастват от ден на ден. Три четвърти от възрастните пък разказват себе си като изтощени или разочаровани от пандемията в друго изследване на Kaiser Family Foundation.

70 % от американците са съгласни с изказванието, че е „ време да приемем, че Covid е тук, с цел да остане вечно с нас и ще би трябвало да свикнем с него “, сочи скорошно изследване на университета Монмут. Това изследване открило, че поддръжката за имунизациите е спаднала до 43 % от 53 % от септември предходната година до момента, до момента в който поддръжката за носене на маски и обществено разграничаване е спаднала до 52 % от 63 % през същия интервал.

Констатациите идват в извънредно преломен миг в пандемията, когато няколко губернатори на Демократическата партия оповестиха желанията си да облекчат някои ограничения, свързани с носенето на маски през идващия месец. Нарастващото отчаяние от пандемичните ограничавания изяснява някои от тези решения на фона на все по-нарастващите случаи на болни от вируса, достигащи рекордни равнища.



Безспорно освен на американците им е пристигнало до гуша от всичко това, ами и на хората по целия свят. В това няма спор. Ако би трябвало да се върнем обратно и създадем къс преглед на пандемията у нас да вземем за пример, сигурно мнозина българи ще си спомнят интервала, в който парковете бяха затворени и глобяваха, в случай че се осмелиш да седнеш на скамейка. После пристигна и задължението за носене на маски навън, което, популярност богу, бързо отпадна, само че не и в други страни.

Въвеждането на часови зони за посещаване в магазини и супермаркети съгласно възрастовата група също обърка огромна част от графиците на хората, довеждайки немалка част от тях до обезсърчение. Излишно е да загатваме зеления документ. Съвсем скоро притежатели на заведения оповестиха гражданско непокорство против ограничаването да работят до 22 часа. Протести против наложителната имунизация тресат освен Америка, само че и цяла Европа.

Докога и какво ни чака оттук насетне, никой не знае. Сигурно е едно – че на мнозина към този момент грубо им е писнало и че не им остава нищо друго с изключение на вярата, че всичко това скоро ще свърши.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР