Сериозно възмущение от думите на съпредседателя на Продължаваме промяната“ Асен

...
Сериозно възмущение от думите на съпредседателя на Продължаваме промяната“ Асен
Коментари Харесай

ГЕРБ попиляха Василев: Той е черна дупка в българската политика. Помним как изглеждаше като дойде…

Сериозно отвращение от думите на съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев изрази в своя позиция през днешния ден профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “. Оттам обявиха, че са безпределно възмутени и шокирани от грозните думи по адрес на българските учители на Василев.
Вчера в изявление за Би Ти Ви той съобщи следното: „ Когато оставиш учителите да вървят с чорапогащници с дупки, както имахме 10 година подобен интервал, обикновено е да нямаме естествени учители в учебните заведения и в този момент занапред да би трябвало да навлизат нови фрагменти “.
Ето какво разясниха представители на ГЕРБ-СДС:
Обидно към учителите. Всички станали учители преди да ни споходи “промяната ” са ненормални, а на дамите им липсва и известно отношение към външния тип, написа някогашният учебен министър Красимир Вълчев във Facebook.
Нагло към обстоятелствата. Само за 4 години – от 2017 до 2021 година, заплатите на учителите се усилиха двойно – 100%, при 9 % кумулативна инфлация, т.е. действително с 91%. Финансовият министър Асен Василев предложи единствено едно нарастване с 12 % при 18 на 100 инфлация, до момента в който той министерстваше. Т.е. за първи път от 10 години с помощта на Асен Василев имаме действително понижение на приходите на учителите. Второто нарастване – с 5 на 100 от 01.09.2022 година, се случи по предложение на ГЕРБ, макар отрицателното мнение на Асен Василев като финансов министър и гласовете Против на Политическа партия на съвещанието на Комисия по бюджет и финанси.
Само преди дни СБУ изнесе информация, че растежът на учителските заплати за 10 години е 258%. И това при 17% общо инфлация за интервала
В двете актуализации, които внесе Асен Василев имаше 0 (нула) лв. за обучение. Готов съм да се обзаложа, че след издание на окончателните данни, ще забележим и понижение на разноските за обучение като % от Брутният вътрешен продукт, което ще пречупи тренда от последните години за покачването им.
Трябва да си много самозабравил се манипулатор, с цел да преиначаваш толкоз безочливо обстоятелствата. Същото и за пенсиите. За 12 месеца нарастнало повече от 12 години. Пропуска да ни каже, че за неговите 12 месеца инфлацията е повече, в сравнение с за 12 години. Половината от тази инфлацията е поради корупционните му и посреднически схеми и неверната фискална политика.
2022 година е годината, през която за първи път от 24 години междинните приходи понижават действително – увеличеното им е по-ниско от инфлацията. В единствения бюджет, който Асен Василев предложи като министър, нямаше политика по приходите за обществения бранш, а частният бранш беше избавен с помощта на обезщетенията за тока, препоръчани от ГЕРБ. Същият Асен Василев, който три месеца баламосва бизнеса и най-после внесе проектозакон за актуализация, който не съдържаше никакви обезщетения. Ако нямахме обезщетения, през днешния ден стотици предприятия, в това число структуроопределящи, щяха да са прекратили активността си, респ. десетки хиляди хора щяха да са изгубили работните си места.
Хвали се с “безпрецедентен растеж от 3,9 %, какъвто България не е виждала ”. Освен, че не е правилно и това елементарно се вижда в уеб страницата на Национален статистически институт, този растеж е тъкмо толкоз, колкото образува в Брутният вътрешен продукт износа ни на електрическа енергия за 2022 година. Точно толкоз, колкото ще е спадът на Брутният вътрешен продукт, в случай че закрием 55% от въглещните централи. Същите централи, които ни разрешават да плащаме обезщетения за тока и които Асен Василев спазари против лобисткия и корупционен план за акумулатори. Ако 2022 година има растеж, той не е с помощта на Асен Василев, а макар него.
Същият Асен Василев, поради който се изпариха 30 % от действителната стойност на спестяванията ни. Същият, който усили двойно дълга ни и поради който ще плащаме по 1,5 милиарда лв. повече годишно за лихви. Същият, поради чиито схеми плащахме по 300 млн. лв. месечно повече за горива и 30 % % по-скъп газ. Същият, който назначи Спецов за началник на Национална агенция за приходите и като резултат приходите от Данък добавена стойност от покупко-продажби страната за първите седем месеца на 2022 година (до края на мандата му) са по-ниски от 2021 година, макар инфлацията от 20 %.
Политикът, за който “всичко е маркетинг ”. И има вяра, че може да я кара единствено на подправени разкази. Защото ви прави оценка като ненормални. И тъй като си мисли, че нямате лична преценка за събитията. И не помните. И не четете и знаете какво е статистика. И не разпознавате на кого му пука и за кого “всичко е маркетинг ”.

Отблъскващо арогантният език не е оригиналност за Политическа партия, написа ръководителят на МГЕРБ Георг Георгиев.
Неведнъж сме ставали очевидци на войнстваща нецензурност от страна на представителите на тази партия, само че отвратта, която избълва Асен Василев в народен ефир по адрес на българските учители е към този момент омерзителна.
Не знам по какъв начин наподобяват в очите на някогашния вицепремиер и министър тези хора, не желая и да си помислям по какъв начин се усещат от неговото мнение за тях, само че едно имам да кажа: не в облекла – в достолепие е облечен българският преподавател. В одеждите на епохи традиция на просветник, запазил този народ просветен, културен и одушевен.
Ти, и такива като теб, Асене, са безвъзвратен собственосътворен неуспех.
Помня те по какъв начин изглеждаше като пристигна, убеждавам те, че няма да бъдеш по-добре там, където отиваш.

Дупката е липса на проведена материя. Липсите, само че освен на материя, са присъщи за по този начин наречените „ политици “ на „ смяната “, които в незнанието си възприемат себе си за висша прослойка, която би трябвало да прави хората „ естествени “, написа някогашният обществен министър Деница Сачева.
Асен Василев е черна дупка в българската политика. Той гълтам всеки фотон от светлината на прожекторите единствено с цел да излъчи някоя неистина. Ако не им личеше по този начин фрапантно незнанието щях да си помисля, че са измежду бащите на лъжата.
Българските учители най-добре знаят и помнят по кое време в образованието е вложено най-вече – в заплати, в национални стратегии, в инфраструктура. Кога те се трансфораха в една от най-търсените и най-уважаваните специалности. Тях Асен Василев не може да ги излъже. Не може и да ги обиди като изяснява, че съгласно него не са естествени. Българските учители постоянно са имали достолепие и чест. Те сами ще натикат в миша дупка всеки, който желае да черпи подправени дивиденти от образованието.
Хората, обаче, също би трябвало да гонят подправените герои от политиката. До дупка.

Невежество, популизъм, неистини, счита някогашният здравен министър проф. Костадин Ангелов.
За сведение на Асен Василев, учителската специалност се трансформира в една от най-привлекателните, точно по времето на ГЕРБ. Реформата и заплащането в образованието е един от най-големите ни триумфи.
Асен да се тревожи за Джемкорп и за скритите контракти с Газпром, тъй като преподавател не е виждал от абитуриентския си бал.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР