Сериозно пренареждане донесе вота от 2 октомври на политическата карта

...
Сериозно пренареждане донесе вота от 2 октомври на политическата карта
Коментари Харесай

ГЕРБ си върна Пловдив, Варна и Бургас, взе и един район в ст...

Сериозно пренареждане донесе вота от 2 октомври на политическата карта в страната. Победителите от ГЕРБ-СДС още веднъж са безспорен хегемон, като с изключение на най-големите градове, партията на Бойко Борисов съумя да постигнe и пробив в столицата, която на предходните три вота непроменяемо губи. Този път 25-и МИР в София бе извоюван от ГЕРБ, като в лидерския конфликт на водачите на листи Борисов надделя Ицо Хазарта.

ГЕРБ си върна първото място в Пловдив, Варна и Бургас, които на последните избори преляха към " Продължаваме промяната ".  Докато под тепетата хората на Борисов завоюваха на косъм, край морето триумфът беше с величествен задатък.

Така равносметката демонстрира, че ГЕРБ-СДС са спечелили общо 24 изборни региона в страната, до момента в който при предходните избори през ноември 2021, партията финишира първа в 13 области. С 5 партийни замъци пък може да се похвали Движение за права и свободи. Движението е едноличен водач за гласоподавателите в областите Шумен, Търговище, Разград, Силистра, Кърджали, както и в  чужбина. 

Така се оказа, че единствените два многомандатни изборни региони, които не са извоювани от ГЕРБ или Движение за права и свободи, са 23-и и 24-и МИР в столицата, които както през ноември 2021 година и в този момент остават за " Продължаваме промяната ".   
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР