Сериозно обвинение спрямо Сирия и Русия отправи турският президент Реджеп

Сериозно обвинение спрямо Сирия и Русия отправи турският президент Реджеп ...

Ердоган обвини Русия и Сирия, че целево нападат цивилни в Идлиб.

Сериозно обвинение спрямо Сирия и Русия отправи турският президент Реджеп Ердоган. 
"Повечето атаки, извършени от режима и Русия в Идлиб, са насочени към цивилни граждани, а не към терористи“, каза Ердоган и добави, че тези нападения имат за цел да тласнат цивилни лица към турската граница, за да се улесни лесното превземане на областта.
Той заяви, че страната му ще направи всичко необходимо с наземни и въздушни средства, за да изтласка сирийската армия отвъд турските наблюдателни пунктове в Идлиб до края на месеца.
Това не са първите му обвинения към режима, като преди това е сочил подкрепяните от Иран милиции и руските сили за "кланета" на цивилни в района, съобщава „Сабах“.
Изказвайки се на заседанието на парламентарната група на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), Ердоган заяви, че Турция вече няма да действа с празни обещания.
Президентът отбеляза, че Турция търпеливо е чакала условията на споразуменията да бъдат приложени в Сирия, но търпението му изтича, особено след атаките на режима, насочени срещу турските сили в Идлиб.
"Ако режимът или терористичните организации получат пълен контрол над Сирия, тогава сигурността и стабилността на Турция ще бъдат застрашени", каза Ердоган и добави, че Турция ще бъде в безопасност само ако бъде въдворена сигурност в Сирия.

Източник: actualno.com