Сериозни обвинения в манипулиране на евровота и купуване на гласове

...
Сериозни обвинения в манипулиране на евровота и купуване на гласове
Коментари Харесай

Жега в парламента: Обвинения в манипулиран вот и купуване на гласове

Сериозни обвинявания в манипулиране на евровота и пазаруване на гласове си размениха политическите обединения през днешния ден в коридорите на Народното събрание. Лидерът на „ Атака " Волен Сидеров дефинира резултатът на Вътрешна македонска революционна организация като корпоративна договорка, а от Вътрешна македонска революционна организация дадоха отговор, че сходни изказвания може да насочи единствено човек, който завижда или не е в час с политиката. Бившият вицепремиер и сегашен водач на НФСБ Валери Симеонов пък насочи вниманието към резултатите, които Движение за права и свободи реализира в ромските квартали в страната.

Като договорка дефинира Волен Сидеров резултатите, които от Вътрешна македонска революционна организация реализираха на евровота. Лидерът на „ Атака " прикани, когато се заприказва за проверка, тя да стартира от Министерството на защитата:



„ Покупката на американските самолети, подкрепена и движена от Каракачанов, ще коства на българския поданик три милиарда лв.. Срещу което, партията на Каракачанов, е възприемана като единствената в патриотичното пространство. Това е договорката за мен ". Той установи още, че Вътрешна македонска революционна организация в никакъв случай не са взимали повече от 1% на парламентарни избори и е ясно, че техният резултат " не се дължи на почтен избор ". На въпрос дали е подготвен да напусне обединението поради упреците, Волен Сидеров съобщи, че той е в основата на основаването й като формат и призна, че последната година е дистанциран от работата в парламентарната група поради огромните разлики по съществени въпроси. " Не знам дали ще продължи тази коалиция да бъде в този си тип коалиция ", разяснява той.

Сидеров изясни, че за управническата стратегия няма огромно значение дали трите партии от дребната коалиция ще бъдат дружно или поотделно.

„ Тези избори бяха с доста ниска интензивност и даже толкоз ниска, че слага под въпрос легитимността на изборите. Трябва да се одобряват ремонти в Избирателния кодекс, които да постановяват, че в случай че са дали своят вот под 50% от гласоподавателите, изборите да не се признават за законни. Същото е и за референдумите. Иначе става да отидем към един парадокс. Дори 20 души в България да гласоподават, изборите са законни. Те могат да изпратят 17 евродепутати, 240 депутати в Народното събрание. Това към този момент е неуместно, хората не желаят да гласоподават. Този избор беше корпоративен и платен. Погледнете резултатите в ромските квартали! Бяха събаряни къщи измежду зима под шапката на силовия вицепремиер Красимир Каракачанов ", уточни Сидеров. Като безумство дефинираха това изказване от Вътрешна македонска революционна организация. Според народния представител Юлиан Ангелов сходна теза може да родят единствено хора, които или завиждат, или не схващат от политика.

„ Тези, които настояват противоположното и считат, че има някакви други способи, с изключение на предизборни, дано си ревизират техните резултати в секции на разнообразни места, на които живеят роми. Това са доста от партиите, които участваха на тези избори. Така че някой да твърди сходни безумия, просто или завижда, или не е в час с политиката "
, сподели Ангелов.

„ За нас от Вътрешна македонска революционна организация е значимо да се извършва управническата стратегия, ние сме поставили нашите подписи там и мисля, че за момента държавното управление се оправя обичайно. Така че в случай че някой има някакви искания, има други визии, това си е негов проблем ", добави той.

„ Всеки месец излизат и други проблеми, с изключение на тези, които са част от програмата. Така че някои от нещата, които са заложени в програмата, някой път боксуват, тъй като излизат и настоящи проблеми, които би трябвало да се вземат решение. Посоката е вярна и ние от Вътрешна македонска революционна организация доказахме, че когато твоите представители в Европарламента работят, пазят своите хрумвания, когато не предават гласоподавателите си за персонални ползи, хората поддържат това ", сподели още Юлиан Ангелов.По отношение на бъдещето на обединението „ Обединени патриоти " водачът на НФСБ Валери Симеонов разгласи, че не е гадателка, и добави, че публичното внимание по отношение на пазаруването на гласове би трябвало да е ориентирано към друга политическа групировка.

„ Странно за какво всички се вторачват в това по какъв начин са се показали партиите от Обединени патриоти. Някак си никой не обръща внимание на резултатите на Движение за права и свободи, да вземем за пример. Това очевидно не съставлява интерес. Пак продължава странният феномен на всеобща поддръжка на Движение за права и свободи в Северозападна България - Монтана, Видин, Враца. Хиляди роми от циганските махали са подкрепили Движение за права и свободи заради голямата обич, която изпитват към техните претенденти за евродепутати или към идейната платформа на Движение за права и свободи. Това не е ли необичайно? Докога ще продължава? Като че ли всички ние свикнахме с всеобщото пазаруване от гласове от Движение за права и свободи. Там, където няма турски етнос, няма нито един мохамеданин, всеобщо гласоподаване и поддръжка на Движение за права и свободи. Всички ние привикваме с това. Това е феноменът. Вместо да гледаме по какъв начин са се показали Патриотите, а в това време да се вършим, че не виждаме това уродливо събитие и следен развой. Мисля, че полицията не си прави работата, прокуратурата не си прави работата. Вероятно скоро ще предложим особено звено към полицията - изборна полиция ", сподели Симеонов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР