Сериозни групи, които са се занимавали с каналджийство, са били

...
Сериозни групи, които са се занимавали с каналджийство, са били
Коментари Харесай

Демерджиев за акция „Хавала“: Ударени са сериозни групи

Сериозни групи, които са се занимавали с каналджийство, са били ударени при акция „ Хавала “. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев след среща с Нотис Митарачи, министър по миграцията и убежището на Република Гърция.

„ Днес тече дълго подготвяна акция против незаконните групи, занимаващи се с незаконна миграция. Операцията е на ГДБОП и Гранична полиция. Ударени са съществени групи, които се занимават с каналджийство. Имаме уверението, че ще има акция и в Турция “, сподели Демерджиев. И уточни, че трансграничната престъпност се бори по този начин – с интервенции освен в една страна. Това обсъждали и с гръцкия си сътрудник.

Опазването на външните граници на Европейски Съюз би трябвало да се ускори и би трябвало да има по-голяма взаимност от страна на Европейска комисия и останалите страни членки, са обсъждали двамата.

„ Постигнахме единодушие, че ролята на Европейската комисия би трябвало да бъде по-засилена и тя доста по-активно да взе участие в този развой, като поддържа двете страни “, сподели Демерджиев. И изясни, че Митарачи се заел да посредничи в тези диалози и да отстоява позицията, че Европейска комисия би трябвало да подкрепи както финансово по този начин и с всички други средства двете страни. Целта е с парите да има още механически уреди, с които да пазят двете външни граници. Министърт изясни, че е оптимист за приемането ни в Шенген. Очаквал да стане във втората половина на тази година.

Митарачи пък уточни, че Гърция поддържа България и Румъния за приемането ни в Шенген. „ Бяхме разочаровани, че двете страни не бяха признати “, уточни той. И изясни, че към този момент се е срещал с австрийския канцлер. Бе безапелационен, че страната ни и Румъния дават отговор на условията за банкет.

Допълни, че се нуждаем както от ефикасна рамка за защита на външната граница на Европейски Съюз, по този начин и от система за взаимност.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР