Сериозната инфлация, промяна на условията по ипотечните кредити, несигурността у

...
Сериозната инфлация, промяна на условията по ипотечните кредити, несигурността у
Коментари Харесай

Купувачите са много по-предпазливи към покупките на имоти на зелено

Сериозната инфлация, смяна на изискванията по ипотечните заеми, несигурността у купувачите за актуализиране на цените при към този момент подписани предварителни контракти са измежду аргументите за спада на подписаните предварителни контракти с над 50%  през 2023 година, посочва Росен Костадинов, шеф на организация за недвижими парцели.

" Повиши се себестойността на жилищата, само че приходите на клиентите ни не се усилиха. Интересът към закупуване на жилище в огромните градове обаче остана висок. Забелязва се, че купувачите са станали доста по-предпазливи към покупките на парцели " на зелено “, а вложителите мислят в тенденция по какъв начин клиентът да им се довери, каква добавена стойност отвън жилищните площи и строителните материали да предложат в плановете си. Как да подобрят цялостна среда на живот на ползвателите на дадена постройка или комплекс. Все по-голям става ползата към жилищни планове с изцяло друга концептуална концепция, които оферират добавена стойност. Проекти с ексцентричната визия и жилищни площи. Много постоянно хората заменят остарели жилища за нови в по-модерни здания, които оферират по-добра среда на живот и съвременна визия ", добавя имотният специалист, представен от Pariteni.bg.

По думите му в най-динамично разрастващите се квартали в София се продават повече планове, които са разнообразни по визия и идея и по-търсени от средностатистическите здания. Повечето купувачи с придобиването на парцел задоволяват потребността си от жилище, до момента в който хората, купуващи парцел, с цел да подобрят обществения си статус, не са всеобщия случай, само че те имат огромен интерес точно към такива оферти. Оказва се, че обществото има потребност както от бюджетни, по този начин и от бутикови здания. Влиянието на обществените мрежи основава просвета на държание. Жилището към този момент се трансформира в емблема на обществения статус, а на него не се гледа единствено като нужда. Много хората имат повече от един парцел.

Според статистиката покупките на парцели в цялата страна понижават. През 4-то тримесечие на 2022 година броят нa cдeлĸитe понижа c над 7 %. Пpeз първото тpимeceчиe на 2023 година бpoят нa cдeлĸитe понижа c 9 % на годишна база, през второто тримесечие с 15%.

Голяма част от купувачите търсят парцели извън  града, поради желанието си да живеят в по-добра среда и да подобрят качеството си на живот. Голям % от клиентите се насочват към затворени комплекси или къщи към София, изясни Костадинов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР