Сериозен риск за националната сигурност на САЩ - така Пентагонът

...
Сериозен риск за националната сигурност на САЩ - така Пентагонът
Коментари Харесай

Пентагонът се тресе, скандалът с изтеклите документи се изостря

Сериозен риск за националната сигурност на Съединени американски щати - по този начин Пентагонът дефинира приключването на разследваща информация, което стана известно в последните дни. Случаят се проверява от американското министерство на правораздаването, като разкритите документи съдържат секретна информация за войната в Украйна, а също и данни за шпиониране от страна на Вашингтон, както на свои съперници, по този начин и на съдружници.

Разкритите документи, които циркулират онлайн имат капацитет да бъдат употребявани за разпространение на дезинформация. Това съобщи пред публицисти Крис Мийгър, асистент на американския министър на защитата по публичните въпроси.
-->
Пентагонът и американското министерство на правораздаването проверяват приключването на разследващата информация, което е почнало още през март от онлайн платформата " Дискорд ". През последната седмица документите са попаднали и в други конгреси и обществени мрежи.

Според наличието им Съединените щати са шпионирали и Володимир Зеленски и са разбрали, че той възнамерявал удари с дронове по обекти на съветска територия. От кабинета на Зеленски отхвърлят той да е бил шпиониран от Съединени американски щати.

В един от изтеклите разбори се твърди, че Украйна е застрашена от привършване на запасите си от снаряди, а също и от ракети за противовъздушните си системи. А в различен се разкрива в елементи моментната подготвеност за контраатака на украинската войска, поради предстоящите доставки на западна техника и нужната подготовка на украинските военни.

Според Си Ен Ен украинското командване е било насила да промени елементи от проектите си за предстоящата контраатака поради теча на секретни документи в интернет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР