Сериозен проблем в Специализираната белодробна болница във Варна. Много от

...
Сериозен проблем в Специализираната белодробна болница във Варна. Много от
Коментари Харесай

Без заплати от една година: Лекарите от белодробната болница във Варна са принудени да напуснат

Сериозен проблем в Специализираната белодробна болница във Варна. Много от работещите там ще изоставен работа от 20 юни. Причината - не са получавали заплати от близо година. Лечебното заведение може да остане и на мрачно поради насъбрани отговорности от 65 хиляди лв., заяви Българска национална телевизия.

Задълженията към личния състав за заплати са над 580 000 лв.. В болничното заведение и стационара към нея работят 30 души. Те са пенсионери, защото младите експерти не се задържат дълго без заплати. Много от работещите в болничното заведение са решили да излязат в отпуск от 20 юни и в случай че не получат най-малко част от дължимото заплащане споделят, че няма да се върнат на работа.

" Просто нямаме сърце да го създадем, само че като виждаме, че никой не ни обръща внимание. Мислим, че, в случай че напуснем, някой ще ни обърне внимание и ще се оправят нещата ", съобщи доктор Нина Русева, Специализирана болница за интензивно лекуване по пневмо-фтизиатрични болести - Варна.

" Досега ние стояхме поради самите пациенти, тъй като сме дали клетва. В момента съм в такава обстановка, че не мога да си стимулирам хората да работят, откакто 10 месеца няма заплати ", добави Йорданка Славова, основна здравна сестра в Специализирана болница за интензивно лекуване по пневмо-фтизиатрични болести - Варна.

От енергодружеството са изпратили предупредително писмо до болничното заведение, че ще спрат тока, в случай че сметката не бъде платена до петък. Според шефа на здравното заведение отговорностите се натрупат, защото за лекуването на болните от туберкулоза не се отпускат задоволително пари.

" Нужните ни пари са 90 лв., за болен дневно, в този момент получаваме 62 лв. ", сподели още доцент доктор Христо Ганчев, шеф на Специализирана болница за интензивно лекуване по пневмо-фтизиатрични болести - Варна.

От болничното заведение упорстват за незабавна помощ от страната и от Общинския съвет във Варна, защото лекуването на болните не може да бъде спряно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР