Сериозен проблем е формалистичният български наказателен процес. Наказателният кодекс е

...
Сериозен проблем е формалистичният български наказателен процес. Наказателният кодекс е
Коментари Харесай

Гешев: Наказателният кодекс от времето на Живков е негодно оръжие за борба с престъпността

Сериозен проблем е формалистичният български углавен развой. Наказателният кодекс е стар, той от времето на Тодор Живков, от 1968 година и е негодно оръжие за битка с престъпността. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев преди чуването му в парламентарната Правна комисия.

По думите му следствието от закриването на спецправосъдието е, че съвсем всеки ден виждаме произшествия и сензитивно повече водачи, ръководещи под въздействието на опиати. " Министерство на вътрешните работи понижи темпа си на работа. За предходната година имаме 30 - 40% спад на уведомяването на спецпрокуратурата - това значи, че не са разкрити голям брой закононарушения. Десетки каузи биват прекъснати по отминалост ", акцентира Гешев.

" Притеснени сме от завръщането на всевъзможни типове престъпност, които смятахме за забравени, в частност наркоразпространението ", показа още основният прокурор.

Той напомни, че още преди две години прокуратурата е показала експертни оферти, които плануват да се лишава МПС на лидер, използвал наркотични субстанции или огромно количество алкохол. " От 30 случая годишно досъдебните производства са нарастнали до над 3000 ", разкри Гешев.

Той добави, че българските жители постоянно питат за какво произшествия с жертви, породени от пияни или дрогирани водачи, не се преглеждат като тежки умишлени закононарушения.
https://www.facebook.com/Press.PRB/videos/1037855550239902
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР